"Планекс" – еталон за висок стандарт в строителството

Благодарение на своята финансова и ресурсна стабилност "Планекс" ЕООД продължи работа на своите обекти дори през време на извънредното положение, наложено заради пандемията от COVID-19

"Планекс" – еталон за висок стандарт в строителството
"Планекс" – еталон за висок стандарт в строителството
Имоти

Бюлетин на "Капитал" с мнения, данни и анализи за развитието на пазара на недвижими имоти в България и по света.

"Планекс" ЕООД е една от водещите строително-инвестиционни компании в България. Стартирала преди 30 години с малък офис във Варна, сега "Планекс" ЕООД е с мащабна структура в няколко града на страната. Фирмата е специализирана в строителството на бизнес и търговски комплекси, обществени, индустриални и жилищни сгради в цялата страна.

Екипът на компанията посрещна кризата с COVID-19 като поредно предизвикателство. Работният режим бързо се реорганизира и работата продължи по план. Към този момент "Планекс" ЕООД е изпълнител както на обекти с обществено значение, така и на собствен инвестиционен жилищен обект в гр. Варна - комплекс "Панорама парк". Клиентите на комплекса бяха уверени, че дори по време на извънредно положение фирмата ще продължи да работи усилено, с познатото качество и следва заложените срокове.

Както всички обекти на "Планекс" ЕООД, комплекс "Панорама парк" се отличава с характерните за компанията стил, модерен градски дизайн и високи стандарти за качество. Сградата е с раздвижени кубични форми, развита във височина. Благодарение на естествената денивелация на терена от апартаментите се открива великолепна гледка към Варненския залив, както и панорамен изглед към града. Комплексът ще се състои от две жилищни сгради с по три входа. Строителството на първата е с предвиден срок за въвеждане в експлоатация 30 март 2021 г. В момента сградата е с Акт 14.

"Панорама парк" се реализира на площ 11 дка в кв. "Бриз", гр. Варна. Местоположението е емблематично, в непосредствена близост както до бул. "Левски", така и до паркова зона. Морската градина е на 15-минутно разстояние пеш. За комфорта на живеещите е предвидено изграждането на обширен парк в комплекса, зона за релакс и детски площадки, оформени с богата декоративна растителност. Запазва се и съществуващата на терена висока дървесна растителност.

Апартаментите в комплекс "Панорама парк" са с една, две и три спални, с площи от 65 до 220 кв.м, които удовлетворяват всички предпочитания. Просторни и светли дневни, с големи прозорци и прекрасна гледка. По-голямата част от клиентите доверяват довършителните работи, дизайна на вътрешните пространства и обзавеждането на апартаментите си на специалистите на "Планекс" ЕООД. Така са сигурни, че ще получат мечтаното жилище, завършено по най-високия стандарт за качество и в договорените срокове.

Завършването на общите части предвижда полагане на фасадна топлоизолация EPS 10 см с висок коефициент на енергоефективност, покрита с декоративна полимерна мазилка в топли земни тонове. Покривът е плосък, с паро- и топлоизолация. Общите части в сградата ще бъдат с модерен дизайн, настилка от полиран гранит, окачени тавани от гипсокартон, led осветление с датчици за секторна работа. За улесняване на бързото придвижване на живеещите във всеки вход са предвидени по два високоскоростни асансьора Оrona.

За да се подсигури високо ниво на сигурност и безопасност, в комплекс "Панорама парк" ще се въведе иновативната за България система "Смарт портиер". Тя осигурява автоматизиран 24-часов цялостен контрол на всички общи съоръжения в комплекса: контрол на достъпа, видеонаблюдение и проследяване работата на асансьори, автоматични врати, съоръженията по периметъра на комплекса и други. Предвидена е и постоянна връзка с оператор. "Смарт портиер" ще осигури сигурност и спокойствие на обитателите на "Панорама парк".

Като гаранция за качеството на комплекса обслужването и поддръжката на общите части и парковата зона ще се извършват от екип на "Планекс" ЕООД. Компанията се е погрижила да оптимизира общите разходи чрез създадената система за събиране на дъждовните и подпочвените води, като те се филтрират и използват за поливни цели.

За живеещите в комплекса са осигурени велостоянки и паркоместа в обширен подземен паркинг на три нива, осигурена е и достъпна среда за хора с увреждания.

www.panoramavarna.bg

гр. Варна

тел. 0885 179193

Още от Капитал