🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Бизнес новини: 31 март

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Китайски компании с интерес към концесия на летище Пловдив

Китайски компании проявяват интерес към концесиониране на летище Пловдив и превръщането му в логистичен център за Европа и Азия. Това е станало ясно на среща на министъра на икономиката Божидар Лукарски с Чангцинг Джанг от Hainan Longquanren Century Invest and Development Co. Компанията е китайският партньор на "Евро-китайска зона за икономическо развитие", която е част от Тракия икономическа зона, съобщиха от икономическото министерство. Според Джанг, може да се открият партньорски шоурум центрове в свободните зони в Китай, където стоките ще бъдат с гарантирано качество, а голямата верига посредници между европейските и китайските потребители ще се избегне. Китайската страна има намерение да изгради и евро-азиатски университет. Китайски инвеститори ще посетят България през май, за да се запознаят на място с възможностите за инвестиции у нас.

Украинската компания Digidrol търси български партньори

Украинската компания Digidrol, производител на пречистватели за опресняване и дезинфекция на въздуха и водата чрез озон, търси потенциални български партньори. Представители на компанията са на посещение в България с цел проучване на пазара и влизане в контакт с български компании, включително произвеждащи безалкохолни напитки и вода, плодове и зеленчуци, както и такива, които изграждат и поддържат плувни басейни. Българските фирми, които се интересуват от сътрудничество с Digidrol, могат да се свържат с Българската търговско-промишлена палата за съдействие. 

Компанията "Горна Арда" не е замразила проекта за каскадата

Компанията "Горна Арда" не е замразила проекта за каскада "Горна Арда", въпреки че строежът трябваше да е започнал преди почти година. Пред БНР председателят на управителния съвет на компанията Вернер Казагранде уточни, че в момента се правят допълнителни проучвания, на базата на които да се подготви техническият проект на обекта. Това е причината все още проектът да няма оценка за въздействието върху околната среда. Казагранде добави, че сега се проверява и коя част от стария проект с трите големи язовира, планиран още през 70-те – 80-те години на миналия век, ще остане и коя трябва да се промени.

Все още няма коментари
Нов коментар