Най-големите поръчки и договори през седмицата

   ©  Красимир Юскеселиев
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

След влизането в сила на изцяло нов Закон за обществените поръчки на 15 април националният регистър с обявления се опразни. Администрациите трябва да променят всички образци на документи и затова нови поръчки почти няма. "Капитал" направи извадка на трите най-големи поръчки за десет дни назад, както и на някои от най-големите договори за същия период.

Доставка на ваксини за животни за нуждите на БАБХ

7.7 млн. лв.

Българска агенция по безопасност на храните обяви поръчка за доставка на ваксини и диагностикуми за изпълнение на Национална програма за профилактика, надзор, контрол и ликвидиране на болестите по животните и зоонозите за периода 2016 - 2018. Тя включва 63 обособени позиции, сред които ваксина против антракс, туберкулин, диагностичен кит за африканска чума и др. Стойността й е 7670467.54 без ДДС. Срокът на поръчката е три години като посочените количества за доставка за прогнозни. Участниците трябва да представят гаранция за изпълнението на договора в размер на 3% от стойността на обществената поръчка. Срокът за получаване на оферти е юни.

Строителство на горски път Марински кладенец –Зеленикова поляна

1.4 млн. лв.

Северноцентрално държавно предприятие, ТП Държавно ловно стопанство Росица, с. Стоките, община Севлиево обяви поръчка за изграждането, съгласно изготвен проект, на горски автомобилен път , чрез който ще се даде възможност на ДЛС Росица ТП да извършва горско-стопанските и ловно-стопанските си дейности, заедно с това ще се подобри охраната на горите управлявани от стопанството. Получените оферти ще се класират на база 55% тежест – техническо предложеие, 40% тежест – цена и 5% тежест – неустойка, която участникът ще плати в случай на неизпълнение. Участниците трябва да имат опит в изпълнението на СМР/ строителство и/ или проектиране и изпълнение на строеж/, еднакво или сходно с предмета на настоящата обществена поръчка, изпълнено през последните 5 /пет/ години, считано от датата на подаване на офертата. Крайният срок за подадване на документи е 8 юни 2016 г.

Изготвяне на работни проекти за ремонт на улици в Берковица

150 хил. лв.

Община Берковица обявява поръчка за за изготвяне на инвестиционни проекти във фаза "работни" по проекти за рехабилитация и реконструкция на улици и тротоари, и съоръженията и принадлежностите към тях по обособени позиции във връзка с подготовката на община Берковица за кандидатстване по "ПРСР 2014-2020 г. Кандидатите трябва да са изпълнявали дейности с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката за последните три години от датата на подаване на офертата, да разполагат с персонал и/или с ръководен състав с определена професионална компетентност за изпълнението на поръчката и да прилагат системи за управление на качеството. Крайният срок за получаване на документи е 13 юни 2016 г.

Най-големите сключени договори

Изграждане на газопровод между България и Румъния

4.67 млн. евро

"Булгартрансгаз" е обявил, че е подписал договор с "Хабау ППС Пайплайн Системс", гр. Плоещ, Румъния за изграждането на основен газопровод за осъществяване на подводния преход под река Дунав (2 100 м) за междусистемно свързване на газопреносните системи на Румъния и България. В него са включени следните дейности: изпълнение на геотехнически сондажи; доставка на заварени и изолирани тръби с положена допълнителна изолация с ленти от фибростъкло и епоксидна смола; изкопни работи; изграждане на временни строителни площадки на българска и румънска територия; изпълнение на хоризонтално насочено сондиране с монтаж на сондажна машина и други. Прогнозната стойност на поръчката при обявление е била 4.67 млн. евро без ДДС, но възложителят не е обявил общата стойност при подписване на договора. Решението за възлагане на поръчката е било взето на 10 февруари 2016 г., а обявлението за това е било изпратено на 5 май 2016 г.

Енергийна ефективност на блокове в Момчилград

5.87 млн. лв.

Община Момчилград сключи договор с "Родопастрой" за изпълнение на инженеринг (проектиране, доставки, изпълнение на СМР и осъществяване на авторски надзор) във връзка с реализацията на Националната програма за енергийна ефективност. Ще бъдат реконструирани шест жилищни блока, обособени в отделни позиции, като сроковете за завършване на дейностите варират между 5 и 7 месеца. При изпълнение няма да участват подизпълнители. Споразуменията за отделните блокове са сключени в периода 18 – 28 април 2016 г.

Доставка на дизелово гориво

12.2 млн. лв.

"Мини Марица – изток", гр. Раднево сключи договор за доставка на дизелово гориво с "Инса ойл" – гр. Раковски. Решението за възлагането на поръчката е от 21 март 2016 г., а за изпращане на обявлението – 4 май 2016 г. Изпълнителят трябва да достави 9 млн. литра дизелово гориво с определени технически спецификации.

Доставка на авиационни гуми - рамково споразумение

3.4 млн. лв.

Министерството на отбраната възложи на "Геракомерс" ООД да достави авиационни гуми за самолети Су-25К и Су-25УБК; - за самолети L-39ZA; - за самолети Ан-2 и вертолети Ми-17 и Ми-24; - за самолети МиГ- 29А, МиГ-29УБК.