Софтуерната "Ментормейт" ще разраства екипа си в България

Американската софтуерна компания планира да наеме над 50 нови служители в четирите си офиса в страната до края на 2016 г.

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Компанията се премести в нова офис сграда, която ще се превърне в главен офис за европейските си операции.
350

се очаква да бъдат служителите на компанията към края на 2016 г.

Софийското звено на софтуерната компания "Ментормейт България" се мести в нова сграда в кв. "Дружба" в София. Компанията я е наела за следващите пет години и планира тя да стане главен офис за операциите й в Европа. Основаната причина за преместването е желанието ни да предоставим по-добри работни условия на служителите, коментира пристигналият за откриването миналия петък Глен Тейлър, собственик на холдинга "Тейлър корпорейшън", който притежава и "Ментормейт".

Очаква се до края на годината екипът на компанията да се разрасне с около 50 служители, като кадри се търсят не само в София, но и в Пловдив, Варна и Велико Търново, където са останалите офиси на дружеството.

Повече пространство за идеи

Новият офис на "Ментормейт България" представлява модерна девететажна сграда, построена от компания EIJ. В момента в нея е настанен целият софийски екип на софтуерния разработчик - около 200 служители. Капацитетът на сградата е за 330 работни места.

Очаква се екипът на "Ментормейт" да се увеличи до 350 служители до края на 2016 г. В момента звената в Пловдив и Варна наброяват по 36 души, а това във Велико търново - 23, а за 2015 г. са наети 100 нови служители. "Колко точно ще пораснем, зависи от поръчките, които ще получим до края на годината", коментира Николай Любчев от "Ментормейт" и допълни, че в момента има много отворени позиции. Специфичното е, че от компанията не търсят специалисти за определени локации, а отворените позиции са валидни за всеки един от градовете, където компанията има офис.

В момента "Менотрмейт" изпълнява около 40 проекта - от такива за малки стартиращи бизнеси през средни предприятия до големи корпорации като Reuters и Cargill, казват от екипа. Компанията е специализирана в областта на софтуерните разработки, основно в мобилната сфера, и консултантските услуги.

За компанията

Mentormate е основана прeди 15 години в Минеаполис, САЩ от Бьорн Стансвик, който също пристигна за откриването на новия офис център. Компанията има българско дружество от 2007 г., сочи справка в Търговския регистър. Първата локация на Mentormate е в САЩ и въпреки че останалите четири офиса на американската компания са в България, основната част от клиентите и оборотите на технологичната компания са в САЩ. Приходите на българското дружество за 2014 г. са 8.4 млн. лв., като година по-рано те са малко под 6 млн. лв., сочат финансовите отчети на компанията. Данните за 2015 г. са конфиденциални, коментираха от българското дружество.

От август 2014 г. Mentormate е собственост на американския холдинг "Тейлър корпорейшън", които има под шапката си повече от 80 международни компании, занимаващи се се с разнообразна дейност. Корпорацията е семейна собственост от 1975 г. и една от най-големите частни компании в САЩ.