Най-големите обществени поръчки през седмицата

   ©  Юлия Лазарова
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Проектиране и строителство в 101 професионални гимназии

84 млн. лв.

Министерството на образованието и науката обяви обществена поръчка за проектиране и строителство в сгради от трета категория на 101 професионални гимназии. Общата прогнозна стойност на поръчката е 84 млн. лв. без ДДС и е разпределена в 46 позиции. Финансирането е по оперативна програма "Региони в растеж".

Критериите за избор на изпълнители са качество и цена, които са разпредели в съотношение 60 на 40. Предметът на поръчката обхваща инженерингови дейности като проектиране, надзор и изпълнение на строително-монтажни работи. Дейностите в поръчката трябва да се изпълнят до 31 март 2019 г.
Кандидатите трябва да са вписани в Централния професионален регистър на строителя за изпълнение на строежи от първа група, трета категория, да имат застраховка "Професионална отговорност" и минимален оборот през последните три години, не по-малък от прогнозната стойност на позицията, за която кандидатстват. Те също така трябва да представят списък с извършеното от тях строителство през последните 5 години, списък с услугите за 3 години и заверени копия от валидни сертификати.

Всеки кандидат има право да подава оферта за максимум 2 позиции до 17 юли 2017 г.

Строителни дейности в УМБАЛ "Свети Георги", Пловдив

15 млн. лв.

УМБАЛ "Свети Георги " ЕАД в Пловдив обяви обществена поръчка за сключване на рамково споразумение за строителни работи в болнични звена и обекти. Критерият за възлагане е само цената, като съдържа няколко подкомпонента, най-важни от които са часовата ставка и печалбата. Поръчката има прогнозна стойност от 15 млн. лв. и не е разделена на части. Избраната компания ще трябва да направи ремонти, реконструкции, преустройства и да изгради нови обекти. В споразумението за поръчката ще бъдат описани около 40 строителни обекта, като дейността за всеки конкретен ще бъде определян от възложителя в писмена покана.

Основните изисквания към участниците са да бъдат регистрирани в професионалните или търговските регистри с предмет на дейност строителство и да са изпълнили идентични дейности през последните 5 години. Няма финансови и икономически критерии към кандидатите.

Срокът за подаване на оферта е до 13 юли 2017 г.

Ремонт на общинска инфраструктура в Габрово

2.8 млн. лв.

Община Габрово обяви обществена поръчка за ремонт на инфраструктура - в т.ч. улична мрежа, както и прилежащи към нея съоръжения. Поръчката е разделена на две позиции и има обща прогнозна стойност 2.8 млн. лв. Критериите за възлагане са равно разделени между цена и качество.

Първата позиция е за ремонт на публична инфраструктура в кв. "Младост", която включва подмяна и направа на нови улични бордюри, рехабилитация на пътната настилка, реконструкция на тротоарите, проектиране и изграждане на две детски площадки. Прогнозната стойност за нея е 833.3 хил. лв., а крайната дата на изпълнение е 15 ноември 2018 г. Втората позиция е за поддържане и основен ремонт на уличната и пътната инфраструктура на територията на община Габрово. Прогнозната й стойност е 1.25 млн. лв без ДДС. Крайната дата на изпълнение е 15 декември 2019 г. Кандидатите трябва да са извършвали такива дейности през последните пет години и да имат валидна застраховка за професионална отговорност на участниците.

Оферти и за двете позиции едновременно могат да се подават до 17 юли 2017 г.

Изграждане на водопровод в община Долна Митрополия

2.7 млн. лв.

Община Долна Митрополия обяви обществена поръчка за изграждане на водопровод за допълнително водоснабдяване на гр. Тръстеник. Дължината му ще бъде 13.2 км, ще започва от помпената станция в местността Ченгене сарай и ще се зауства в съществуващ напорен резервоар в землището на гр. Тръстеник.

Прогнозната стойност на поръчката е 2.7 млн. лв. без ДДС и не е разделена на части. Критериите за възлагане са разпределени пропорционална между цена и качество на поръчката, а изпълнението на дейностите трябва да приключи до 15 декември 2017 г. Основните изисквания към участниците са да бъдат регистрирани в професионалните или търговските регистри с предмет на дейност строителство и да са изпълнили идентични дейности през последните 5 години. Изисква се също да имат валидна застраховка за професионална отговорност на участниците.

Крайният срок за подаване на оферти е 3 юли 2017 г.

Ремонт на пътна мрежа в община Раднево

2.5 млн. лв.

Община Раднево обяви обществена проъчка за ремонтно-възстановителни работи при възникване на необходимост на четвъртокласна пътна и улична мрежа на нейната територия. Общата прогнозна стойност на поръчката е 2.5 млн. лв. без ДДС и не е разделена на позиции. Предметът на поръчката включва извършване основен и текущ ремонт, както и реконструкция на уличната и общинската мрежа. Продължителността на поръчката е 24 месеца, а критериите за възлагане са разпределени 60 на 40 в полза на критерия за качество спрямо цената.

Основните изисквания към участниците обхващат наличие на валидна регистрация в Централния професионален регистър на строителя, която да отговаря на предмета на поръчката. Икономическите и финансовите изисквания включват минимален оборот в сферата на поръчката на стойност, не по-малка от 2.2 млн. лв. без ДДС за последните три отчетни години, както и валидна застраховка "Професионална отговорност в строителството". Кандидатите трябва да са изпълнили подобни дейности (поне 5 обекта), идентични с обществената поръчка за последните 5 години, и наличие на квалифицирани специалисти.

Оферти могат да се подават до 12 юли 2017 г.

Доставка на медицински материали за болница "Лозенец", гр. София

1.6 млн. лв.

Болница "Лозенец" в София обяви обществена поръчка за доставка на медицински материали. Общата прогнозна стойност на поръчката е 1.6 млн. лв. без ДДС и е разделена на няколко позиции. Критериите за избор са качество - с 60 т., и цена - с 40 т. Срокът за изпълнение на поръчката е 12 месеца.

Избраната компания трябва да прави периодична доставка по писмени заявки на медицински изделия (стерилни конци, стоманен материал за затваряне на тъкани, консумативи за силиконови продукти, средства за хемостаза, хернитални платна, троакари, линейни и циркулярни ушиватели и пълнители за конвенционална и лапароскопска хирургия, както и ушиватели и екстрактори за кожа, граспери, дисектори, ножици, клипси и клипапликатори). Обектите на доставка са описани в техническата спецификация и зависят от текущите потребности на възложителя.
Кандидатите трябва да имат опит в доставката на медицински изделия (в последните 3 години), които са сходни с предмета на поръчката, да разполагат с помещения за съхранение на доставката и превозни средства. Не се допускат кандидати, които са обявени или са в производство по несъстоятелност, както и такива, които са лишени от правото да изпълняват определена професия.

Крайният срок за подаване на оферти е 10 юли 2017 г.

Подобряване на техническата инфраструктура в западната индустриална зона, гр. Велико Търново

1.5 млн. лв.

Община Велико Търново обяви обществена поръчка за инженеринг (проектиране и строително-монтажни работи (СМР)) и авторски надзор за обект в размките на проект "Подобряване на бизнес средата в Западна индустриална зона". Финансирането се осъществява по оперативна програма "Региони в растеж". Общата прогнозна стойност на поръчката е 1.5 млн. лв. без ДДС и не е разделена на отделни позиции.

Поръчката предвижда изработване на инвестиционен работен проект в няколко части - пътна, геодезия, ВиК, паркоустройство и благоустройство, електрическа, организация и безопасност на движението, пожарна безопасност, план за управление на строителни отпадъци. Критериите за избор са срокът и цената за изпълнение, като тежестта на първия е 60 т., а на втория - 40 т. Продължителността на поръчката е 14 месеца.

Кандидатите трябва да са вписани в Централния професионален регистър на строителя, но няма изисквания към финансово-икономическото им състояние. Техническите и професионалните изисквания предвиждат изпълнение на дейности с предмет и обем, идентични с тези на обществената поръчка, като строителство (през последните 5 г.) , проектиране (последните 3 г.) и проектиране (най-малко една изпълнена услуга за последните 3 г).

От участниците в процедурата се изисква да внесат гаранция за изпълнение в размер на 4-5% от стойността на договора без ДДС. Срокът за подаване на оферти е 12 юли 2017 г.