"Финансово благосъстояние" среща нуждите на работодатели и служители

Пакетът от услуги е първото подобно решение у нас

"Финансово благосъстояние" среща нуждите на работодатели и служители
"Финансово благосъстояние" среща нуждите на работодатели и служители
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Политически и икономически, социално и културно, живеем в трескаво променливи, несигурни времена. Остава си истината, че парите са си пари, особено ако недостигат.

Според проучване на "PricewaterhouseCoopers" за 2019 г., 59% от служителите по света посочват финансовите тревоги като причина за стрес №1 в техния живот. Внушителните 88% от анкетираните заявяват, че се нуждаят от съдействие за управление на личните си финанси, 57% се ориентират сами до някаква степен, но биха желали валидация от професионален консултант, а 31% признават, че съвсем не се справят и искат конкретни и детайлни напътствия.

Отговорните компании признават и отчитат горните обезпокоителни факти. Работодателите се стремят все повече да допринесат за подобряване цялостната житейска удовлетвореност на своите служители. На този етап активностите се изразяват в разнообразни социални придобивки като ваучери за храна, карти за подаръци и отстъпки, абонаменти за спортни тренировки, допълнителни здравни и пенсионни осигуровки, платени курсове за обучение, покриване на транспортни разходи и т.н.

Разнородните придобивки са чудесни неща, но в българската действителност се наблюдава известна непоследователност и дори и хаотичност при въвеждането и прилагането на тези блага, доколкото изобщо присъстват. Липсва фундаментът, който би дал стабилната и логична основа, на която останалите придобивки да бъдат естествени продължения, като по този начин реализират и пълния си потенциал.

Този фундамент е известен като "финансово благосъстояние", което се изразява в чувството на сигурност и уютното усещане, че човек разполага с достатъчно средства, за да задоволи своите нужди, да контролира ежедневните си финанси и да има финансовата свобода да прави собствен избор, така че да се наслаждава на живота.

За щастие вече е достъпно решението "Klear Financial Well-being powered by Edenred". "Финансово благосъстояние" среща нуждите на работодатели и служители и е първото подобно решение на българска територия.

Това е пакет от услуги, чрез който ангажираните компании да помогнат на своите служители да управляват по-добре финансите си, а спокойните и удовлетворени служители да работят както за един продуктивен и ефективен бизнес, така и за своите лични житейски цели.

Решението "Финансово благосъстояние" се състои от 4 компонента:

Финансово обучение - крайъгълният камък за постигане на финансова свобода

За съжаление, масово в България финансовата грамотност е далеч от необходимото ниво, което директно причинява или допринася за множество от финансовите трудности на хората. За да се адресира този належащ проблем, компонентът включва безплатни консултации, практически съвети, комбинация от онлайн ресурси, обучения на живо и индивидуални обучителни сесии. Напълно безплатно и достъпно е за всички служители.

Авансово плащане до заплата

Реална алтернатива на коварните "кредити до заплата". Открива възможност за получаване до 50% от заплатата с ниска такса, при изцяло онлайн кандидатстване, така че служителите и администрацията да спестят ценно време и ресурси.

Възможност за Р2Р инвестиции

Достъпен начин служителите да инвестират част от спестяванията и да извличат допълнителен доход от тях. P2P инвестициите са добра алтернатива на други сходни нискорискови финансови продукти, които в повечето случаи носят твърде ниска или почти нулева възвръщаемост, или имат прекалено големи такси.

Преференциални потребителски кредити

Позволяват на служителите да подобрят своя жизнен стандарт или да реализират други свои лични проекти. Кандидатстването е изцяло онлайн, със средно 15% по-ниска цена спрямо банковите кредити.

Механизмът на решението, стъпка по стъпка, е лесно разбираем: компанията заявява абонамент за "Финансово благосъстояние", съответно получава достъп до персонализиран онлайн портал с 4-те услуги, които да предложи на служителите си, а те на свой ред избират услугите, от които желаят да се възползват.

Отговорността е процес, а не еднократна инициатива, и тя следва да бъде част от цялостната политика на компанията. Тенденцията по света е отговорните работодатели ревностно да се грижат за хората, с които работят. Това е предпоставка да задържат лоялните си служители и да привлекат още таланти. Концепцията за "Финансово благосъстояние" си струва да бъде сред най-горните редове от дневния ред на далновидните мениджъри.

"Edenred"

Групата "Edenred" е световен лидер в предплатените корпоративни услуги с над 50 г. история и присъствие в 45 страни по света. "Edenred" България работи с 2700 корпоративни клиента и оперира с най-голямата в страната партньорска мрежа от над 10 хил. търговски обекта.

https://www.edenred.bg/