🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Стартира платформата на Next Level за "Красив ум в красиво тяло"

Проектът е разработен съвместно с екипа на психоложката Ани Владимирова и цели да осигури укрепването не само на физическото, но и на менталното здраве

Стартира платформата на Next Level за "Красив ум в красиво тяло"
Стартира платформата на Next Level за "Красив ум в красиво тяло"
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Платформата "Красив ум в красиво тяло" на веригата концептуални фитнеси Next Level вече е достъпна за потребителите онлайн. Идеята на проекта е да провери как ни се е отразила пандемичната обстановка на състоянието на духа и ума.

На http://beautifulmind.nextlevelclub.bg потребителите ще открият седем въпроса с различни отговори, които ще се опитат да насочат всеки към най-правилната тренировка. Тестът цели чрез лесни въпроси да начертае личен психопрофил, който от своя страна да помогне на екипа на Next Level да препоръча най-подходящата физическа активност. Затова всеки ще получи персонални препоръки за подобряване както на физическата си форма, така и на душевното си състояние.

Всеки, който се регистрира в платформата, ще получи три безплатни тренировки в залите на Next Level, както и възможност за индивидуални съвети от екипа на психоложката Ани Владимирова.

Припомняме ви, че още през януари бе обявено началото на кампанията "Красив ум в красиво тяло" на Next Level - веригата концептуални фитнеси, посветени на мисията да противодействат чрез физическа активност на предизвикателствата, които настоящето отправя към нас. Затова вече са достъпни и редица онлайн тренировки на https://fitness.nextlevelclub.bg. Там могат да бъдат открити различни видове активности като HIIT, табата, йога, функционални и кондиционни тренировки, както и да се следят наживо заниманията от залите.

Next Level са известни с многокомпонентните тренировки Les Mills, достъпни само в залите на веригата фитнеси и отдавна популярни като любима активност на много известни личности по света. Това, което отличава концепцията на Les Mills, е не само комбинацията от движения и различния тип натовареност. Тренировките са съпроводени от специална хореография и подбрана музика, която цели да мотивира, вдъхнови и влияе както на физическото, така и на менталното преживяване. Така например, ако от теста си проличи, че имате нужда да вентилирате натрупани негативни емоции през силови тренировки, платформата ще ви препоръча да опитате BodyCombat. Ако пък имате нужда от медитация и успокоение, ще ви насочи към йога практиките.

Всички регистрирали се в платформата получават три безплатни тренировки, за да се убедят лично как те ще подобрят светоусещането на участника. За целта от екипа на Next Level ще се свържат персонално с всеки, за да се уточнят подробностите, сред които и най-удобната за посещение зала.

"Много проучвания са доказали благоприятния и лечебен ефект на спорта върху менталното здраве. Отделяните по време на физическа активност хормони значителното подобряват не само физическото ни здраве, но и ни карат да се чувстваме по-уверени, по-щастливи и по-успешни. Забелязахме, че хората са по-тъжни, потиснати, немотивирани и решихме да допринесем в борбата с COVID-19 в частта на неговите невидими последствия", споделят от ръководството на Next Level.

"С този кратък, но показателен тест може да измерите степента, в която стресът ви влияе. Наглед простите въпроси дават варианти за отговори, които отчитат степента на индивидуалната устойчивост, а резултатът се свързва с най-подходящата активност за вас. Спортът е най-директният път към редукция на напрежението и профилактика на последствията от него. Погрижете се за себе си целенасочено и адекватно! Съобразете се с индивидуалните препоръки на специалистите от Next Level, които ще отчетат и нашите насоки!", съветва Ани Владимирова.

Тестът вече е онлайн на http://beautifulmind.nextlevelclub.bg, а за повече информация за кампанията "Красив ум в красиво тяло" следете профилите на Next Level във Facebook и Instagram, както и на www.nextlevelclub.bg.