🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

The Macallan е продукт с изключително качество и отличителен характер

Анна Метаксас - регионален посланик на The Macallan за Източна Европа и Гърция

Анна Метаксас, регионален посланик на The Macallan за Източна Европа и Гърция
Анна Метаксас, регионален посланик на The Macallan за Източна Европа и Гърция
Анна Метаксас, регионален посланик на The Macallan за Източна Европа и Гърция
Анна Метаксас, регионален посланик на The Macallan за Източна Европа и Гърция
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

В началото на март вие обединихте два свята - този на кафето и този на уискито - на специално събитие за ценители, на което представихте новата колекция The Macallan Harmony Collection. Какво от нейния уникален дух открихте по време на събитието?

- Колекцията The Macallan Harmony е лимитирана годишна серия, която се основава на присъщите на марката любопитство и творчески подход. Изследва бъдещето на опаковането на The Macallan, като всяко издание включва отличителна опаковка, която съдържа органични продукти, които се използват повторно и на които вдъхваме нов живот. Втората бутилка от колекцията се предлага в тематична иновативна кутия, изработена от 100% рециклирани кафе-люспи - естествен страничен продукт, който се отделя в процеса на сушене на висококачествени кафе зърна.

С нея празнуваме света на кафето, а вдъхновението си получихме от етиопското кафеено зърно арабика, което стои в основата на лимитираната серия сингъл малц уиски Inspired by Intense Arabica. За събитието в България си партнирахме с местния експерт по кафе Франсиско-Даниел Лопез и създадохме уникално изживяване, посветено на пътешествието от вкусове, които двата свята споделят. Радвам се, че представянето на Inspired by Intense Arabica предизвика такъв широк интерес. Ценителите на качественото уиски успяха да се насладят на уникално по рода си вкусово преживяване, което комбинира по неповторим начин фини нотки еспресо, тирамису, тъмен шоколад и стафиди.

Репутацията на The Macallan се дължи както на изключително висококачествените продукти, така и на принципите и ценностите на управление и работа на компанията. Какво се крие зад името The Macallan? Каква е "рецептата" за неговия успех?

- Репутацията на The Macallan е изградена върху продукт с изключително качество и отличителен характер, основан на набор от ръководни принципи. Шестте стълба са фонът на уникалния дух на The Macallan - от мястото до процеса, хората и страстта.

А нашите нестандартно малки медни казани са едни от най-малките в Спейсайд. Техният уникален размер и форма осигуряват максимален контакт на уискито с меда, като спомагат за концентрирането на чистия дестилат и осигуряват богатия, плодов и плътен вкус, характерен за The Macallan. Нашите изключителни дъбови бъчви имат най-голям принос за качеството, естествените цветове и характерните аромати и вкусове на The Macallan. Тези дъбови бъчви се изработват по наши собствени спецификации и осигуряват до 80% от крайните аромати и вкусове на The Macallan. Поради тази причина изразходваме повече средства на бъчва, отколкото всяка друга дестилерия, за да набавяме, изработваме и да се грижим непрекъснато за бъчвите.

Какви са изискванията, предпочитанията и разликите във вкусовете на ценителите на шотландското уиски в страните, включени в региона, в който представлявате The Macallan? Каква е вашата работа като посланик на марката?

- Опитът ми досега показва, че независимо от техническите познания за алкохола хората, които обичат уискито, винаги ще се вълнуват от нови разновидности и от това, което правим с нашите изключителни дъбови бъчви и кехлибарената течност. Някои от тях, разбира се, са придобили вкус към по-силното влияние на шерито например и затова може да предпочетат да опитват по-често The Macallan Sherry Oak 18 years old.

Като посланик моята основна цел е да вдъхна живот на богатата история и наследство, които The Macallan и неговите майстори предават вече почти 200 години, и да го направя чрез нашите несравними уискита. Има толкова много красиви истории, които си заслужава да бъдат разказани: за нашия произход, за нашата отдаденост при създаването и за творчеството, което движи всичко, което правим в The Macallan Estate, а аз правя всичко това с удоволствие не само за да се развивам професионално, но и да пътувам из Европа и да общувам с хората на чаша уиски.

The Macallan е известно като най-колекционираното уиски в света. Какво го прави толкова ценно за колекционерите, какво трябва да притежава една марка, за да ги спечели? Кои са най-търсените серии на The Macallan?

- The Macallan несъмнено e най-популярното уиски по търговете и е изключително желано от колекционери и ценители. От нашата серия Fine & Rare от 1926 г., която продължава да бъде най-скъпата бутилка алкохолна напитка в света, продавана някога на търг, до наскоро пуснатия на пазара The Tales of The Macallan Vol.1 тази златна течност е обожавана от хиляди хора в световен мащаб и със сигурност всеки колекционер има свой личен фаворит, който би искал да добави към личната си колекция.

Кой от тях е най-желаният? Това е въпрос на личен избор. Всеки има индивидуални предпочитания. The Macallan притежава наследство от несравнимо творчество и майсторство, както и забележителен характерен аромат. Вярвам, че всичко това, в съчетание с изключителния дух на бранда, прави нашите напитки почитани от толкова много хора по света.

Какво още могат да очакват българските ценители на The Macallan тази година?

- Майсторският екип на The Macallan върши невероятна работа по създаването на неповторими уискита. Въпреки че не мога да издам твърде много, следващата година несъмнено ще донесе на ценителите несравними уиски преживявания, които ще допълнят нашето основно портфолио и портфолиото от лимитирани серии.

Тези, които желаят да научат първи новините за марката, да участват в проучвания и да научат повече за нашия екип, бих искала да ги поканя да посетят уебсайта ни themacallan.com и да се присъединят към The Macallan Society.