Картова промоция

Какви оферти предлагат банките по своите кредитни карти

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

С идването на пролетта и есента за банките обикновено започват сезоните на промоциите. В случая обект на такива са кредитните карти, като до края на месеца някои от тях предлагат преференциални условия. Обикновено най-лесно е одобряването за издаване на кредитна карта от банката, в която вече имаме регулярно използвана сметка. От известно време всички по-големи банки позволяват кандидатстването за картата да се извършва изцяло онлайн, като по този начин се спестява време за попълване на документи на място.

Най-голямата банка по активи Уникредит Булбанк има няколко промоции до края на месеца. Стартовите кредитните карти Visa Classic и Visa Donna са без такса за обслужване за първите две години, а след това е по 25 лв. За сравнение - кредитната карта Mastercard Standard на същата банка е с двойно по-висока такса. Също така годишната лихва по промоционалните карти е 17% вместо 20%. Освен това златната кредитна карта Visa Gold е с по-високи лимити за потребление, покритие на включената застраховка, има допълнителни отстъпки по програмите за лоялност, също е без годишна такса за първите две години и по-ниска лихва. Клиентите на банката, които вече имат издадена кредитна карта също могат да премахнат годишната такса за управление. Това може да стане в случай, че препоръчан от тях човек бъде одобрен и му бъде издадена карта на банката. Тази промоция важи до края на годината.

Банка ДСК започна да предлага кредитна карта, която дава безплатно членство в клуба за намаления на нискотарифната авиокомпания WizzAir. С това членство могат да се купуват самолетни билети с отстъпка за до 5 души, като цената му за една година на сайта на превозвача е 60 евро. Отстъпката е поне 20 лв. от цената на билета и поне 10 лв. от разхода за багаж. Другата промоционална карта на банката е MaxiGo, която е без такса за издаване и също така без такса за теглене на банкомат на Банка ДСК, като дневният лимит на тази услуга по общи условия е 400 лв. За сметка на това тя има малко по-висока лихва от стандартното – 21.9%. И двете промоции са без краен срок.

До края на месеца ПИБ предлага кредитни карти без такса за обслужване за първите 25 месеца – Visa или Mastercard стандартна, златна или платинена, като принципно цената за тази услуга е 19 лв. за обикновените карти и 150 лв. за платинените. Освен това в същия период лихвата по усвоените средства сред гратисния период ще е с 25% по-ниска от стандартното – 12% вместо 16%. Банката има промоция и по бизнес кредитната карта, която също е без такса за годишно обслужване за първите 25 месеца, която извън промоцията струва 89 лв.

Пощенска банка предлага 0% лихва за направени покупки през първите три месеца след издаването на нови карти Visa – Classic, Gold и Premium. След това лихвеният процент става 18.9%. Освен това от известно време банката има партньорство с един от най-големите сайтове за резервации на хотели и апартаменти booking.com. Всяка резервация, която бъде платена с кредитната карта на банката, получава 3% отстъпка. Трябва да се има предвид обаче, че в голяма част от случаите запазването на хотелска стая в сайта не изисква предварително плащане в интернет, а може сметката да се уреди на място.

При Инвестбанк кредитните карти са без такса за първите шест месеца, а лихвата започва от 10% в зависимост от продукта и предоставеното от клиента обезпечение. Промоцията на банка Пиреос е за кредитна карта без такса за цялата първа година, както и без лихва за покупките през първите три месеца. След това лихвата е 9.9%, което е сред най-ниските предложения на пазара, а при всяка транзакция се даряват 10 стотинки на УНИЦЕФ.

1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    ronironi avatar :-P
    Roni
    • + 1

    Кредитни карти на прИмоция:) Разбира се! За дебитните карти-нищо, освен че спират старите (без такса за теглене от "чужд" банкомат). Щото с дебитна карта харчиш колкото имаш, а с кредитната има добър шанс да платиш и лихва. Е, банките не са "мама Тереза", те са в бизнеса да печелят.

    Нередност?
Нов коментар

Още от Капитал