🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

OTP Bank подписа окончателния договор за покупка на SG Експресбанк

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Обединението на двете институции ще измести Уникредит Булбанк от първото място по активи и ще затвърди лидерската позиция на Банка ДСК в потребителското банкиране. В съобщение до инвеститорите на фондовата борса в Будапеща и до потребителите в България цената на сделката не се съобщава, но по неофициална информация на "Капитал" за 99.74% от капитала на седмата по големина банка, както и за дъщерните й бизнеси в лизинга, факторинга и застраховането е договорена цена от близо 1 млрд. лв.

Предварителното споразумение между страните е от август миналата година, а БНБ го одобри, като сделката се вписва във вижданията на банковия регулатор за консолидация на сектора.

На пресконференция в НДК днес ръководството на OTP Bank ще обяви стратегия за развитие на бизнеса й в България. Тя ще се води от Шандор Чани, който е председател на управителния съвет и главен изпълнителен директор на унгарската банкова група.

Все още няма коментари
Нов коментар

Още от Капитал