🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Ново място: The Clock Pub в Синеморец

Симпатично и семпло място с кратко и ясно меню

Едноетажна къща, бели стени, рисувани прозорци, няколко маси - със свещи, вентилатор от онези - таванските, и естествено часовник с махало. The Clock Pub е най-новото място в Синеморец от това лято. Заведението е встрани от стъргалото, на тиха уличка и съвсем различно от баналните черноморски кръчми. Със сигурност ще трябва да попитате, макар че набира популярност сред хората, които не търсят суматоха.

The Clock Pub е симпатично, много семпло, с голям двор с райграс, в чийто край растат домати, и най-важното - кратко и ясно меню. В него има само 18 ястия, от които три вида супи, четири вида рула от тиквички и пети - със сладко от смокини, домашно пушен свински бут и такава пастърма. А, има само един вид салата - с домати от двора, лукче, зелени неща и сирене. Тук повечето неща са home made. Особено внимание заслужава сушената хамсия, която домакините сами са си правили. Прекрасно мезе за италианското бяло вино совиньон блан и пино гриджо. Има други вина, разбира се, и наливна бира - два вида.

За вечеря обикновено се предлага домашна наденица, но The Clock Pub предлага и готвено на деня. Едно! Като например агнешко задушено с манатарки или ризото с манатарки, приготвено почти пред очите ви. Гъбите естествено са от Странджа и също са набрани и сушени от собствениците. Обслужването е лееееко мудно, но от онова недразнещо и ненатрапчиво усмихнато като за summer time.

The Clock Pub е отворено от 9 сутринта. За закуска предлага домашно изпечени кроасани, овче мляко и шкембе чорба. Кафето се сервира в стъклени чашки.

ПП. Часовникът изостава с 4 минути...

The Clock Pub се намира на ул. "Св. св. Кирил и Методий" №63, Синеморец. Тел. 089 990 7989. Кухнята работи до 22 часа, барът - до 22.30.

1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
Нов коментар