🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Място: RS No. 9 Carnaby в Лондон

Магазинът е създаден с идеята за цялостно преживяване на музиката, историята и стила на "Ролинг Стоунс"

"RS No. 9 Carnaby" е официалното име на първия представителен магазин на легендарната група "Ролинг Стоунс". Той се намира на улица Carnaby в лондонския квартал "Сохо" и ще бъде официално открит на 9 септември. В него ще се продава музиката на "Стоунс", но също дрехи, сувенири и други предмети. Магазинът е партньорство между рок групата и Bravado - поделението на музикалната компания Universal Music Group за мърчандайзинг.

"Сохо винаги е бил епицентър на рокендрола, така че Carnaby Street се оказа идеалният адрес за нашия магазин", казват музикантите.

Известни компании са създали продукти специално за магазина, като водещи мотиви в дизайна са комбинацията от червено и черно и изплезеният език от логото на "Стоунс" във формата на деветка. Стъклените чаши са изработка на Baccarat, столовете са на The Soloist, а дъждобраните са на шведската фирма Stutterheim.

Откриването съвпада и с лансирането на официалния червен нюанс Stones Red от Pantone, една от водещите институции в областта на цветовете в света.

Магазинът е създаден с идеята за цялостно преживяване на музиката, историята и стила на "Ролинг Стоунс". Техните парчета, включително ремастерираният албум Goats Head Soup и сингълът Scarlet, ще звучат от уредба на британската фирма Bowers & Wilkins. На стъкления под ще бъдат изписани текстове от песни. Пробните са украсени с обложките на различни албуми. На витрината за първи път в света ще бъде показана инсталация със звукова вълна, като музиката е заимствана от хита Paint It Black от 1966 г.

9 Carnaby Street, Лондон.

Все още няма коментари
Нов коментар