Ново място: Franco’s 2

Първоначалната идея да се търси атмосферата на уютния семеен ресторант продължава и улица "Тинтява"

"Пицарията такава, каквато трябва да бъде" е логото на пицария Franco's от 2016 г., когато отвори на ул. "Хан Аспарух" 37. Оттогава за кратко време от любима квартална тя се превърна в любима градска пицария, накрая я усетиха и туристите, които се изсипваха всеки уикенд на "Витошка". Но успехът й, валиден и до днес, доведе и проблема с постоянното чакане за места, а чудесната й локация няма как да компенсира липсата на градина или външни маси. С две думи - стана й тясно. Решението на тези проблеми дойде по най-логичния начин - с Franco's 2.

Логото и представата за "пицарията, каквато трябва да бъде" са пренесени без никакви промени и тук: менюто е напълно запазено с 16-те вида пици на дървена пещ - 8 класики и 8 с по-различен пълнеж, две салати и два десерта. Вкусът им през тези пет години доказа висотата си, а той се постига със стриктно спазване на технологията на замесване и узряване на тестото, качествени продукти и никакво мърдане от постигнатия стандарт. Също част от концепцията на Franco's е да има максимално бързо обслужване, и - нещо много съществено - да не се пипат първоначалните цени. Пиците и досега се движат в така привлекателния диапазон от 6.99 лв. до 9.99 лв. Концепцията при питиетата също е пределно ясна и кратка - бира и вино, без никакъв твърд алкохол.

Кое е различното сега? Franco's 2 се помещава в къща с двор и градина. Интериорът от "Хан Аспарух" в голяма степен е запазен и въпреки че сега местата са повече, първоначалната идея да се търси атмосферата на уютния семеен ресторант продължава и тук. Поне това е първото усещане в помещението, което в момента е само в режим на доставки. Промените в менюто ще бъдат в две посоки. Първо, ще се добавят няколко нови вегетариански и вегански варианта при пиците - просто търсенето го налага. Второ, ще има тематични месечни и седмични предложения с по-интересни комбинации или продукти. С различни видове домати например.

Вероятно най-притегателната точка на Franco's 2 ще се окаже дворът, в момента с все още липсваща зеленина и със струпани маси в единия ъгъл. За естетите с поне базови претенции трябва да уточним, че цветната къщичка се намира под моста с червото на метрото и на нещо като път, което иначе се води улица. Отвъд оградата ѝ са трапове, дупки, прах и бетон и строежи като за последно, без знаци за някаква по-човешка инфраструктура. Нищо, де, със сигурност това ще се преглътне с копнежа за вкусна пица в градина след безкрайните месеци на домоседлия ни живот.

ул. "Тинтява" 28

понеделник - неделя - 10.30 - 22 ч.

Поръчките са само на място, или на 0886 049 666.
Все още няма коментари
Нов коментар