Ново място | Бар Ganci

Изискана ретро атмосфера в сърцето на София

"Ганчи" е бар бижу, чиято атмосфера напомня за една по-красива, стара София.

Зад създаването на "Ганчи" стои актьорът Велизар Емануилов и неговият интерес към миналото и забележителните личности както на София, така и на други европейски столици. Тук всяка една мебел, вещ, прибор и чаша са събирани от различни антиквариати и обикновено съпроводени от интересни истории, разказвани от собственика и от Весела Петрова - също актриса и солидно рамо в новото начинание.

Театралният почерк е пренесен и във финалния облик на мястото, постигнат от сценографа Николай Николов. Всеки детайл е празник на великолепието на естетиката от края на XIX и началото на XX век.

"Когато разговорите са били в основата на общуването" е основният принцип в "Ганчи". Тук няма wi-fi мрежа и използването на пространството за работа не се насърчава, идеята е гостите да се чувстват провокирани да си говорят един с друг и да разменят истории, "точно както едно време". Този подход е отразен и в късметчетата за кафе - за да получите късметче, трябва да напишете свое за друг човек и да го пуснете в купата.

Към момента всеки петък вечер в бара има музика на живо с гостуващи пианисти, цигулари, певци. Звучи джаз, разбира се, но основният фокус са по-немасови жанрове, като класическа музика, фадо, френски шансони.

"Ганчи" работи и през деня, когато можете да пиете първокласно италианско кафе (а скоро и тематични чайове), а след 18 ч. по-елегантното облекло е силно препоръчително, особено за музикалните петъци и за други специални събития, които предстоят.

Алкохолните напитки са специално подбрани вносни вина, ликьори, уиски, бренди, включително калвадос. Абсентът, който се предлага тук, скоро ще може да се дегустира от специален съд и по правилен начин - невиждана досега практика по нашите барове. Към питиетата има и избор от няколко вида хапки.

Колкото до името, Ganci, и какво означава то - попитайте бармана. Той ще ви разкаже на драго сърце.

Работно време: от вторник до неделя, 12:00 - 24:00 ч.

Адрес: ул. "Пордим" 1

3 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
Нов коментар