🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

20 въпроса: Лина Никол

Дебютният албум Who I Am е вече във всички стрийминг платформи

Музиката винаги е изглеждала като предопределен път за Лина Никол. Тя намира призванието си от рано и гради пътя си към сцената още от дете. Първите ѝ авторски песни излизат преди близо десетилетие, не след дълго тя стига до конкурси в Лондон и Лос Анджелис, a това постепенно доведе до най-голямото събитие, свързано с името й досега.

Дебютният албум Who I Am е вече във всички стрийминг платформи и предлага един безвременен соул, в който запомнящите се припеви и комплексната продукция съжителстват комфортно. Сред гостите в него са американският рапър от български произход Vas J. Angelov и работилият с Принс и Шака Кан изпълнител Франк Маккомб.

Като какъв човек се определяте?

Чувствителна, емоционална, понякога затворена, но мечтаеща и отдадена здраво на работа, за да не стоя само в облаците.

Нещото, в което вярвате абсолютно?

Постоянството и упоритата работа се отплащат. Добротата също. Това са качества, с които не можеш да сбъркаш, независимо с какво се занимаваш.

Любимият ви момент от деня?

Много зависи от настроението, в което съм се събудила и какво ми предстои. Със сигурност сутрешната медитация и тишина в първите 15 минути от деня са ми станали любими през последните месеци.

Най-голямото предизвикателство във вашата работа?

Да бъдеш себе си и същевременно достатъчно актуален, интригуващ и в крак с модерното, за да привлечеш вниманието на публика, която по-трудно открива или се докосва до музиката, която правиш. Често ми се случва някой да ми каже или пише "Как не съм те открила досега и не съм знаела за теб". Всичко, което е извън мейнстрийма, е по-трудно достъпно и изисква много усилия да достигне до повече хора.

Как бихте обяснили това, което правите, на едно 5-годишно дете?

Ще му изпея нещо.

Как си почивате?

Обикновено в хубава компания с близки хора на вечеря или концерт. Обожавам да пътувам и да откривам красиви кътчета на България, ходенето на планина, екопътеки, пещери, водопади. Ако имам нужда от усамотяване - плуване или просто гледане на филми.

Какво ви зарежда?

Пътуването в чужбина и ходенето на фестивали, концерти, клубове. Срещата с повече нови хора е нещо, което в момента ми липсва. Последното ми пътуване до Лондон ми се стори толкова кратко, бях там за две седмици и минаха адски бързо.

Какво ви разсмива?

Много неща, а когато си редовно в компания на артистични хора, шегите и забавните истории не спират.

Какво ви натъжава?

Фактът, че живеем в държава, в която изкуството е последна грижа и всеки се спасява както може. И в момента наистина сме превключили на програма "оцеляване". Заради трудната бизнес среда нямаме свободата да се отдаваме пълноценно на собственото си творчество или отнема страшно много време да завършим проект.

Какво ви вбесява?

Вбесява ме, когато хората повече те коментират и съдят, вместо да имат респект за целия труд, енергия и жертви, които си направил, за да създадеш нещо смислено, което ще оставиш след себе си. Щастлива съм, че около себе си усещам истинска подкрепа и рядко се срещам с такова отношение.

Личност, на която се възхищавате?

Много са, от различни сфери - IT бизнес, музика, политика, предприемачество и т.н.

Кое свое качество харесвате най-много?

Да се стремя винаги към нещо повече, дори да изглежда недостижимо в момента. Имам голямо въображение и ми дава храна за много идеи.

А кое никак не харесвате и бихте искали да промените?

Искам по-малко да си губя времето и да се разсейвам с безсмислени неща. Във времената, в които живеем, това е генерален проблем, но когато аз го правя, се чувствам наистина ужасно.

Каква суперсила бихте искали да притежавате?

Не съм гледала много от съвременните sci-fi филми и едва ли мога да измисля нещо оригинално. Но това да четеш мислите на хората си е класика и ако е само за кратък период от време, бих го направила.

Последният подарък, който направихте/получихте?

В момента подаръците, които правя, са подписани дискове. А последно получен подарък беше един прекрасен букет от рози след концерт.

Три места в интернет, които посещавате най-често?

YouTube, Spotify, личната поща.

Къде бихте искали да живеете?

В България, но искам да пътувам и да обикалям света колкото се може по-често.

Коя е последната книга, която прочетохте?

Daniel Coyle - The Talent Code. Доста интересни наблюдения за това какво всъщност означава да имаш талант и защо има хора, които много по-бързо развиват качествата си от други.

Най-интересното място, на което сте били?

Беше доста отдавна, но е локацията, на която е заснет филмът "Изкуплението Шоушенк" в Охайо. Това ми беше първото "влизане" в затвор.

Мото или цитат, близък до философията ви за живота?

Тhink big!

Все още няма коментари
Нов коментар