🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Фотогалерия: Наградите "Капитал 100"

Мария Иванова, Надежда Чипева, Цветелина Белутова
4 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    birdman avatar :-P
    birdman
    • - 3
    • + 12

    Левон както винаги не му липса чувство за хумор ....

    Нередност?
  • 2
    clutch avatar :-P
    clutch
    • - 2
    • + 10

    Мдааа, хампарцумянското чувство за хумор е като на масов убиец-весело реже части от жертвите и пуска остроумни анатомични коментари.
    И пак искам да попитам: лукойл какво правят в тази класация-нали не е за измамници и крадци?

    Нередност?
  • 3
    dragoslava avatar :-?
    Dragoslava
    • + 1

    Само "Софарма" ли е българска компания?!

    Нередност?
  • 4
    cakai avatar :-?
    ОМОН

    Ето какво се е случило пред офиса на Артур Акопян в Бургас на крупен търговец на зърно от Карнобат - Минчо Гроздев след среща с него в офиса му...

    Намушкаха с нож зърнен бос на пъпа на Бургас
    Първа кръв във войната за хляба
    Натискат Минчо Гроздев да свали цените, е една от версиите на полицията

    Войната за зърното пусна първа кръв. Нейна жертва стана бизнесменът от Карнобат Минчо Гроздев, известен сред местните с прякора Бумбала. 47-годишният зърнопроизводител и управител на мелница бил издебнат от засада, докато отключвал автомобила си пред сградата на завод "Елкабел". Инцидентът станал около 15 часа в четвъртък следобед в центъра на Бургас. Нападателят е бил на видима възраст около 20 години, облечен с тъмни спортни дрехи и бейзболна шапка. Той е намушкал търговеца с нож два пъти в бедрото и седалищните части. Гроздев сам е успял да се добере до болницата, където му е оказана първа медицинска помощ. От здравното заведение съобщиха, че състоянието му е стабилно и не се е наложило да бъде приет за стационарно лечение. "Не ме безпокойте, нямам какво да ви кажа", заяви зърненият бос и изключи телефона си. Той не пожела да коментира дали е получавал заплахи и дали е разпознал нападателя си. Коментар отказа и шефът на полицейското управление в морския град с мотива, че не е на работа. Най-вероятната причина за нападението са зърнени войни, шушукат хората в Бургас. Според представители от бранша възможно е причината да са преговори за износ на зърно за чужбина или опит да се договори ниска цена на пшеницата. Друга догадка е, че недоволни собственици на земи, чийто арендатор е Гроздев, са му пратили човек за сплашване. Според полицията наистина най-вероятната цел на нападението е сплашване, защото в противен случай бизнесменът вече нямаше да е между живите. Миналата година приблизително по същото време той беше обект на друго покушение, при което беше прострелян в седалището с ловна пушка.
    Минчо Гроздев обработва огромни масиви със зърнени насаждения в Карнобатско и е един от тримата най-крупни зърнопроизводители в региона. Той дели нишата заедно с бившия общински съветник Бенчо Бенчев и със сегашния Ангел Ангелов. Според запознати обаче между тях нямало никаква вражда, нито неуредени сметки. Разследващите по-скоро търсят следа към пазара на хляб, който е пряко свързан със зърнопроизводството. Обществена тайна е, че от няколко години по Южното Черноморие се води война за територии между бургаските и ямболските хлебопроизводители. Търговците от морския град недоволстват от факта, че конкуренцията от Ямбол завзема лека-полека голяма част от пазара и ги елиминира с дъмпингови цени. Преди година жестоката конкуренция стигна дотам, че по бургаските магазини насъщният се появи на цена от 26 стотинки. По същото време се случиха и няколко инцидента, които потвърдиха, че войната между хлебопроизводителите навлиза в остра фаза. През ноември миналата година снабдител на фирма "Ямбол хляб" ООД бе причакан от засада в бургаския квартал Горно Езерово. Микробусът на 38-годишния Стефан Стефанов бил обграден от три автомобила с бургаска регистрация, от които изскочили шестима здравеняци. Търговецът е бил пребит жестоко насред площада, преди да успее да разтовари стоката си. Микробусът му пък е бил буквално потрошен. Според пострадалия Стефанов биячите го предупредили, че ако още веднъж видят стока на фирмата му в региона, микробусът му ще бъде взривен.
    Екип "Стандарт"
    http://paper.standartnews.com/bg/article.php?article=345627

    Нередност?
Нов коментар