Нулев епизод - Борисов ли управлява държавата

Аудиокоментар на Алексей Лазаров и Румяна Червенкова за това кои са сигналите, че не премиерът държи кормилото на управлението

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

В този нулев епизод на седмичния подкаст "Гласът на Капитал" (записан на 25 септември) ще чуете коментар на редакторите Алексей Лазаров и Румяна Червенкова за няколко на пръв поглед различни сюжети от последните седмици - свалянето от ефир на репортера на БНР Силвия Великова и последвалото заглушаване на цялата програма "Хоризонт", мобилизирането на мутри за демонстрации в подкрепа на Иван Гешев и включването им за сплашване в протестите срещу избора му и разпитите и обвиненията в шпионаж на ключови хора от движението "Русофили".

И трите случки имат общи организатори и цел - те са част от усилията да се гарантира изборът на единствения кандидат за главен прокурор. Алексей Лазаров и Румяна Червенкова аргументират защо изводът, който следва от това, е, че Бойко Борисов вече не контролира ключови сектори и инструменти, за които доскоро се смяташе, че са в неговата сфера на влияние.

Този епизод е част от минипоредица, с която тестваме различни формати. Те са записани в последните няколко седмици, затова и темите вероятно са ви добре познати. Решихме все пак да ги споделим с вас, за да съберем обратна връзка какво и как можем да подобрим. Можете да ни пишете на [email protected] или в познатите ви профили на "Капитал" във Facebook и Twitter.

"Гласът на "Капитал" е седмичен подкаст, в който журналистите разказват интересна актуална тема от политиката, икономиката или бизнеса в дълбочина, с контекст и анализ.

Чуйте и другите нулеви епизоди:

Гласът на "Капитал": Защо Христо Ковачки гори боклук

Редакторът "Икономика" Ивайло Станчев обяснява схемата на енергийния бизнесмен за удължаване на живота на топлоцентралите му из страната

Гласът на "Капитал": Измисленият шпионски скандал с "Русофили"

Журналистът Йово Николов коментира кои вътрешнополитически мотиви стоят зад ареста на Николай Малинов

NB: Очаквайте следващата седмица в "Гласът на Капитал" специалната ни предизборна поредица - "Един ден с кандидатите за кмет на София". Прекарахме време на терен с Йорданка Фандъкова, Мая Манолова, Борислав Игнатов и Борис Бонев. В няколко епизода ще чуете какви решения предлагат те на проблемите на София, как ги видяха нашите репортери, как ги посрещат гражданите и какви въпроси им задават.

Все още няма коментари
Нов коментар