🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Местни избори 2015

Михаил Мирчев е кандидатът за кмет на БСП в София; Реформаторският блок ще се яви на местните избори наесен с единна регистрация в ЦИК; ГЕРБ се прицели в 100 кметове и 1700 съветници;

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Михаил Мирчев е кандидатът за кмет на БСП в София

Със 108 гласа градската конференция на БСП - София, избра социолога Михаил Мирчев за кандидат-кмет на столицата. Номинацията му трябва да бъде утвърдена в неделя от Националния съвет на партията. Останалите двама претенденти - депутатът Георги Кадиев и общинският съветник Гергана Алексова, получиха съответно 33 и 23 гласа.

Мирчев е собственик на социологическата агенция АССА-М, напуснал е БСП през 1990 г., но непрекъснато през годините експертно е консултирал и обучавал столичните социалисти, казва той. Баща му - проф. Стоян Михайлов, е бил секретар на ЦК на БКП през 70-те и 80-те години. Отстранен е от висшата номенклатура през 1988 г. заради персонални критики към Тодор Живков. Синът му - Стоян Мирчев, пък е най-младият депутат в групата на БСП.

БСП подреди и листата си за общински съветници, начело е лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов. Следват бивши и настоящи общински съветници - Милка Христова (председател на групата общинари на БСП в София сега), Владимир Данев, Румен Георгиев, Христо Проданов, бившият общински съветник и бивш депутат Борис Цветков, Альоша Маков Даков, Иван Таков.

Реформаторите ще се явят с единна регистрация

Цветанов представи в неделя кандидатите за кметове на ГЕРБ във Варненска област и обяви, че очакванията на партията са за поне 7 кметове, а оптимистичният вариант е за 9. Иван Портних е издигнат за нов мандат начело на морския град.

1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    svetlozar_savov avatar :-P
    SS
    • - 2
    • + 6

    Гу гууу, сладък той! Ей сега ще скокнем да гласуваме за него!!! Защо не? Ами ще гласуваме, защото е комуне, а както видяхме комунетата оправят работите в тая държава, ще гласуваме за него щото е мазен, пък трябва малко масло в тая работа, ще гласуваме за него щото БСП се управлява от готини хора от милионер на горе, пък гласуват за нея бедните тъпаци от клошар и пенсионер надолу! Само БСП, ураааа другари, това е новия кмет !

    Нередност?
Нов коментар