Най-големите обществени поръчки през седмицата

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Строителство на детска градина в София

2.3 млн. лв.

Столична община, район "Лозенец", обяви обществена поръчка за изграждане и обзавеждане на детска градина в местността Кръстова вада. Проектът се финансира от бюджета на Столична община. Ако до три месеца от подписването на договор с изпълнител не се осигури финансиране, всяка от страните може да го прекрати без предизвестие, без да дължи неустойка за това.

Критериите за оценка на офертите са техническото предложение и цена. Кандидатите трябва да са изпълнили строителството на три обекта, идентично или сходно с предмета на поръчката, през последните пет години. Освен това участниците в търга трябва да са реализирали минимален оборот в сферата, попадаща в обхвата на поръчката, в размер на поне 2.5 млн. лв. за последните три приключили финансови години. Продължителността на изпълнение е две години. Крайният срок за подаване на оферти е 21 април 2017 г.

Ремонт на Технически университет - София

1.9 млн. лв.

Технически университет - София, обяви обществена поръчка за изпълнение на строително-монтажни работи по няколко сгради. Търгът е разделен на три обособени позиции: за изпълнение на строителни и монтажни работи за основно обновяване на ограждащите елементи на блок 3, за текущ ремонт и обновяване на системата за осветление в девет учебни зали и девет лекционни аули в блок 3 и в четири лекционни аули в блок 1 и за изграждане на високотехнологични системи за климатизация на 2 (две) аули на блок 3 и 4 (четири) аули на блок 1. Кандидатите могат да подават оферти за всички позиции.

Проектът се финансира по оперативна програма "Региони в растеж".

Критериите за оценка на офертите за трите позиции са различни, но цената присъства във всички тях. Продължителността за изпълнение за първата позиция е 180 дни, а за останалите две - 150 дни. Крайният срок за подаване на оферти е 5 април 2017 г.

Енергийна ефективност на сгради в Белоградчик

1.7 млн. лв.

Община Белоградчик обяви обществена поръчка за осъществяване на инженеринг (проектиране, авторски надзор и строително-монтажни работи) за енергийна ефективност на седем многофамилни жилищни сгради. Поръчката е разделена на три позиции, съответно за по три или две сгради, като кандидатите могат да подават оферти само по една от тях. Проектът се финансира по оперативна програма "Региони в растеж". Критериите за оценка на офертите са концепция за изпълнение на поръчката, срок за изготвяне на работен проект, срок за изпълнение на строителството и цена. Поръчката трябва да е завършена до края на 2018 г. Крайният срок за подаване на оферти е 29 март 2017 г.

Ремонт на сграда на комисията за защита на личните данни

1.2 млн. лв.

Комисията за защита на личните данни обяви обществена поръчка за реконструкция и вътрешно преустройство на административна сграда на комисията. След реконструкцията ще има приемна за граждани – помещение "Регистрация" и помещение "Деловодство". Към деловодството е предвидено самостоятелно помещение за "Архив". Освен това ще има две зали за обучения с капацитет за около 15-20 човека, разположени в югозападния край на сградата. Двете зали са достъпни през общо пространство с кабинети за обучаващите и обособена самостоятелна зала за срещи.

Критериите за оценка на офертите са организация за изпълнение на поръчката и цена. Кандидатите трябва да са изпълнили изпълнено най-малко едно строителство, идентично или сходно с предмета и обема на поръчката, през последните пет години. Продължителността за изпълнение на поръчката е 180 дни. Крайният срок за подаване на оферти е 29 март 2017 г.

Ремонт и доставка на оборудване за гимназия в Костинброд

1.02 млн. лв.

Община Костинброд обяви обществена поръчка за проектиране, строително-монтажни работи, авторски надзор, доставка и монтаж на оборудване за проект "Подобряване качеството на образователния процес в Професионалната гимназия по ветеринарна медицина и селско стопанство "Св. Георги Победоносец". Проектът се финансира по оперативна програма "Региони в растеж".

Търгът е разделен на две позиции. Първата е за инженеринг на сградата, изпълняване на строителството, упражняване на авторски надзор. Втората позиция е за доставка на обзавеждане и оборудване за лаборатории по акушерство, гинекология и изкуствено осеменяване, ветеринарна хирургия и ортопедия и др., по анатомия и физиология, хигиена, хранене и пчеларство и лаборатория по ветеринарно-санитарна експертиза, паразити, заразни болести, микробиология, фармакология и изследване на нитрати и кабинет по природни науки. Кандидатите могат да участват с оферти и по двете позиции.

Критериите за оценка за позицията за инженеринг са техническо предложение, предложените срокове за проектиране и строителство, работната програма и цена. Кандидатите трябва да са реализирали минимален общ оборот за последните три финансови години на стойност поне два пъти прогнозната стойност на обособената позиция. Освен това трябва да са изпълнили поне едно строителство и една услуга, сходни с предмета на поръчката, през последните три години.

Критериите за оценка за позицията за доставка на оборудване са срок за монтаж и предложена цена с равна тежест. За втората позиция няма допълнителни изисквания

Крайният срок за подаване на оферти е 30 март 2017 г.

Ремонт на водопроводна мрежа в Малко Търново

1 млн. лв.

Община Малко Търново обяви обществена поръчка за ремонт и рехабилитация на водопровод в населените места на територията на общината. Поръчката е разделена на две позиции: за дейностите в село Младежко и в село Евренозово. В с. Младежко се планира реконструкция на улични водопроводи и са предвидени нови сградни водопроводни отклонения към съответните имоти. Общата дължина на водопроводите, които ще се ремонтират, е 1.1 км. В с. Евренозово се планират същите дейности и същата дължина на водопровод за предвидена реконструкция.

За изпълнението на поръчката няма осигурено финансиране. Общината е кандидатствала за финансиране пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството, а договорът за поръчката ще бъде с клауза за отложено изпълнение.

Критериите за оценка на офертите е срок за изпълнение на поръчката, организацията на изпълнението и предложената цена. Кандидатите трябва да са изпълнили изграждане, реконструкция или ремонт на ВиК мрежи и съоръжения с дължина минимум 1000 м за последните пет години. Крайният срок за подаване на оферти е 31 март 2017 г.