КЗК ще работи дистанционно още два месеца

Страните по преписките също ще могат да се включват в заседанията от разстояние от сградата на ведомството

Срокът е удължен със заповед на председателя на комисията Юлия Ненкова
Срокът е удължен със заповед на председателя на комисията Юлия Ненкова
Срокът е удължен със заповед на председателя на комисията Юлия Ненкова    ©  Юлия Лазарова
Срокът е удължен със заповед на председателя на комисията Юлия Ненкова    ©  Юлия Лазарова

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) ще продължи да провежда заседанията си от разстояние до 14 юли. Това става ясно от съобщение на ведомството. Страните по преписки и процесуалните им представители ще могат да участват в заседанията, като също се включват дистанционно от сградата на КЗК на бул. "Витоша", където са осигурени технически възможности за това. Там те ще трябва да спазват определени противоепидемиологичнит мерки.

Заради законов попуск веднага след въвеждането на извънредното положение на 13 март КЗК обяви, че преустановява провеждането на заседания, с което на практика спряха да текат сроковете за обжалване на решения в процедурите по обществени поръчки, за определяне на концесионери и т.н. Малко по-късно Законът за извънредното положение беше променен, като се предвиди възможност колективни органи като КЗК да могат да провеждат заседанията си от разстояние и работата на антимонополното ведомство беше възобновена, но дистанционно. С последната заповед на председателя на комисията от петък този начин на работа ще продължи да се прилага още два месеца.

Страните по преписки ще могат да участват в заседанията от сградата на КЗК, където технически са оборудвани няколко зали. Те ще трябва да носят защитни средства (ръкавици и маски) и да спазват дистанция. Предвиждат се и различни други ограничения за влизане на външни лица в сградата. От комисията препоръчват справките по преписки да се правят по телефон или имейл, а заплащането на таксите да става по банков път.

1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    pastora avatar :-|
    ПАСТОРА
    • + 2

    Комисията за защита от конкуренция може да спре вече изобщо да работи, защото вече няма конкуренция.

    Нередност?
Нов коментар