Доротея Николова от Банка ДСК е CFO на годината

Конкурсът на EY и "Forbes България" се провежда за трета поредна година

Победителите в отделните категории от ляво на дясно: Ивелин Камбуров, Жанета Джамбазка, Доротея Николова, представителят на Sitel и Славейко Славейков
Победителите в отделните категории от ляво на дясно: Ивелин Камбуров, Жанета Джамбазка, Доротея Николова, представителят на Sitel и Славейко Славейков
Победителите в отделните категории от ляво на дясно: Ивелин Камбуров, Жанета Джамбазка, Доротея Николова, представителят на Sitel и Славейко Славейков    ©  Капитал
Победителите в отделните категории от ляво на дясно: Ивелин Камбуров, Жанета Джамбазка, Доротея Николова, представителят на Sitel и Славейко Славейков    ©  Капитал
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Доротея Николова от Банка ДСК стана главен финансов директор (CFO) на годината. Тя взе голямата награда за 2016 г. за цялостен принос във финансовата функция в конкурса на "EY България" и "Forbes България". Николова ръководи направлението на банката от 11 години, като отговаря за стратегията, данъчното планиране, финансовата, регулаторната и управленската отчетност. В мотивите за наградите се посочва, че нейните резултати са видими във финансовия резултат на Банка ДСК за 2015 г., който се повиши с 35.3%.

"Тази награда е едно изключително признание не само лично за мен, но и за работата на моя екип и за управителния съвет на Банка ДСК, защото вярвам, че отлични резултати идват със съвместна работа и сътрудничество", каза Николова след получаване на наградата.

Жанета Джамбазка, главен финансов директор на "Дженерали застраховане" АД, спечели в категория "Стратегия за развитие на финансовата функция". Джамбазка е с дългогодишен опит в застрахователния бизнес.

Победител в категорията "Планиране и прогнозиране" е Лилия Хиц-Чолакова, регионален финансов директор на Sitel за Германия и Източна Европа. Хиц-Чолакова е с почти 25 години опит в сферата на финансовия мениджмънт.

Славейко Славейков, главен финансов директор на SG Експресбанк, взе наградата в категория "Контрол и отчетност". Славейков заема тази позиция в банката от 7 години насам.

Ивелин Камбуров, финансов директор на "Кредисимо", е победител в категория "Ликвидност и риск". Той заема поста в компанията, която е специализирана в небанково кредитиране, от три години.

Наградите CFO на годината се организират за трета поредна година и отличават успехите и приноса на най-добрите финансови специалисти в страната както към компаниите им, така и към самата им професия.

"В последните години настъпи промяна в начина, по който топ мениджмънтът на компаниите възприема ролята на CFO. Много от стратегически важните въпроси за бизнеса бяха отнесени към отговорностите на финансовите директори. Историите им, които конкурсът отличава вече трета година, доказват именно това - че зад всяка успешна компания стои един талантлив финансов директор", казва Николай Гърнев, управляващ съдружник в "EY България".

В конкурса взимат участие CFO от различни отрасли на икономиката, като за първа година сред тях има и такива от бързо развиващи се стартиращи компании. Кандидатите бяха оценявани от жури с членове проф. Бистра Боева, Данета Желева от "Индустриален холдинг България", Александър Пулев от ЕБВР, Николай Генчев от ЗК УНИКА, Тодор Брешков от LauncHub и Николай Андреев от "Нова броудкастинг груп" и победител в конкурса CFO на годината за 2014 г.

1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    poptcheva avatar :-|
    Free person

    На снимката има само 2 жени,коя е Доротея Николова?
    На наградените - Честито!

    Нередност?
Нов коментар