Строител на капитализма: Андреа Орчел

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Влиятелна група акционери на Unicredit са обезпокоени от възнаграждението, което ще получава новият изпълнителен директор на финансовата група Андреа Орчел. Според Financial Times те призовават инвеститорите да гласуват против предложеното възнаграждение от 7.5 млн. евро годишно, което се състои от 2.5 млн. заплата и 5 млн. в акции.

Причините са неяснотата около начина, по който е изчислено това възнаграждение, и липсата на яснота защо то е доста по-високо от това на предишния директор. Освен това има притеснение, че предвижданото възнаграждение не е свързано с постигнатите резултати.

Общият размер 7.5 млн. евро би превърнал Орчел в най-добре платения банкер в Италия и сред най-добре платените в Европа. Единствената информация, публикувана от UniCredit преди общото събрание, показва, че допълнителното "променливо" заплащане на изпълнителния директор може да бъде максимум 200%.

Все още няма коментари
Нов коментар