Строител на капитализма: Бойко Рашков

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

С 400 % повече са разследванията за купуване на гласове в сегашната предизборна кампания спрямо изборите на 4 април. Данните са от справка на вицепремиера и вътрешен министър Бойко Рашков.

В Хасковско тия дни бяха задържани банда купувачи, в които бяха намерени списъци с имената на 28 000 избиратели, подредени в класьори по населени места - очевидно дългосрочно организирана търговия. В "Столипиново" беше хванат най-големият търговец на гласове с данни за плащания за предните избори.

Бойко Рашков показа, че може да се води битка с изборната търговия. Показа, че прокуратурата и полицията досега просто не са правили това и са се обръщали на другата страна при сигнали. Извади на бял свят темата с подслушването и укритите доходи на политиците. Даже подсети правосъдния министър Янаки Стоилов, че и в Министерството на правосъдието трябва да има данни за нарушения на главния прокурор Иван Гешев, които са основание за отстраняването му.