🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Строител на капитализма: Галя Димитрова

   ©  Цветелина Белутова
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Изпълнителният директор на Националната агенция за приходите (НАП) Галя Димитрова даде безумно звучащо обяснение защо не е прекъснала годишния си отпуск, който съвпадна с кризата около изтеклите данни на над 4 милиона българи. "Беше тежко, но много добре обмислено решение да не си прекратя отпуска. Имах много важна и изключително отговорна лична причина за това.

Човек трябва да е отговорен не само в професионален, но и в личен план", обясни Димитрова. И за да не остави съмнение, че казаното в началото на работната седмица пред камерата на bTV е било неволна реакция вследствие на изненада и стрес, няколко дни по-късно на брифинг за медиите Димитрова благодари на всички граждани, че продължават да ползват услугите на НАП въпреки атаката. Което звучи малко като фейсбук закачката "Народ, който си дава ЕГН-то на сайт, който му е изгубил ЕГН-то, не може да бъде унищожен!".

Извън шегата, две седмици след хакерската атака в НАП оттам са уволнени единствено ръководителите на отделите "Информационна сигурност" и "Информационни системи". За сметка на това изпълнителният директор на агенцията няма да подава оставка. Както каза финансовият министър Владислав Горанов, "не съм чул шефът на ЦРУ да напусне след Уикилийкс".

1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    mxf1540325693584677 avatar :-|
    Angel Nedev
    • + 1

    Интересна "отгорност" в професионален план?!? Ведомството й продънено отвсякъде... Та, затова решила да е отговорна поне в личния й бизнес.

    Нередност?
Нов коментар

Още от Капитал