🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Кабинетът вече е "служебен"

И още: Правителствената "Мисия Лондон" - Фалшивите каляски винаги стават тикви; Когато медиите са в 21 век; Най-неприятното с "Големия шлем" предстои

Служебните кабинети функционират без парламентарно мнозинство зад тях – какъвто е случаят и с избора на настоящия министър на образованието
Служебните кабинети функционират без парламентарно мнозинство зад тях – какъвто е случаят и с избора на настоящия министър на образованието
Служебните кабинети функционират без парламентарно мнозинство зад тях – какъвто е случаят и с избора на настоящия министър на образованието    ©  ГЕОРГИ КОЖУХАРОВ
Служебните кабинети функционират без парламентарно мнозинство зад тях – какъвто е случаят и с избора на настоящия министър на образованието    ©  ГЕОРГИ КОЖУХАРОВ
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Политическа ситуация

Кабинетът вече е "служебен"

От анализ на Даниел Смилов за "Клуб Z"

Служебните кабинети функционират без парламентарно мнозинство зад тях – какъвто е случаят и с избора на настоящия министър на образованието. Сметката се получи, защото достатъчен брой депутати останаха извън залата, за да не развалят партито с висок кворум.

Публично основание за настоящото "мнозинство" няма. Това означава, че стигне ли се до съдържателен дебат за политики, един ще иска те да са "патриотични", друг "европейски", а трети - да са в унисон с българо-съветската дружба, газоподаването и Ирина Бокова.

Защо се получи така? От математическа гледна точка единствената промяна от миналата година е, че сега РБ подкрепя правителството само с 13 от своите 23-ма депутати, като ДСБ и "несъществуващият" (според ДБГ) Граждански съвет на реформаторите де факто оттеглиха подкрепата си от правителството (което все пак показва, че този съвет съществува.) Липсващите десетина места бяха с готовност попълнени от парламентарна група, наречена БДЦ, което може би означава "Бареков ги даде на Цветанов".

И все пак има една огромна разлика, която почти всички се правят, че не виждат. За правителство във формат ГЕРБ-РБ вече няма основателна причина. Този формат беше създаден с една главна цел: РБ да бъде гаранция, че от ГЕРБ няма да се поддадат на натиск от страна на ДПС при приемането на важни реформи, особено в областта на антикорупцията и съдебната реформа.

Тази гаранция обаче изтече, когато ГЕРБ гласуваха с ДПС и АБВ дори срещу вече доста разводнения "исторически компромис".След този акт оставането на реформатори в кабинета "Борисов 2" е безпредметно - освен да бъдат отстрелвани един по един. И с 23-ма депутати блокът не успя да предотврати колаборацията между ГЕРБ и ДПС по ключово важни въпроси. Сега с 13 ще бъде използван само за смокинов лист на решенията, които ще се вземат реално от останалите извън парламентарната зала при гласуването на Кунева.

Тактическото основание за съществуването на този кабинет е нежеланието на партиите за предсрочни избори. Тази част от РБ, която остана в него, ще послужи за удобно извинение на Борисов. В крайна сметка каква е логиката с 13 депутати да имаш 4 или 5 министри и да обслужваш волята на ГЕРБ, ДПС, АБВ и ПФ (в различни комбинации по различните теми)?

Коментар+

По "индекса на Кафка"

От коментар на Дияна Костова в webcafe.bg

На злополучния 14 юни 2013 г. 116 народни представители гласуваха за скандалната кандидатура на депутата от ДПС под заплахата "или го избираме, или кабинетът пада". 106 гласа "за" Кунева при услужливо падащ кворум - през последните 10 години няма друг случай, в който Народното събрание да е излъчвало член на кабинета с толкова ниска подкрепа.

Без да се усети, Меглена Кунева превъртя "индекса на Кафка"* по саморъчни политически абсурди. Най-големият фарс е, че до края на живота ще трябва да целува ръка на Ахмед Доган и Волен Сидеров, които изтеглиха депутатите си от пленарната зала, та поне да намалят кворума за гласуването, както и на Христо Ковачки, че й осигури 8 безценни гласа, без които не просто нямаше да стане министър на образованието, но и щеше да се наложи да си търси нова работа извън държавната администрация.

* Можете ли да сравните предишното управление - това на Бойко Борисов, и сегашното - на БСП и ДПС?

- Ако приемем, че ще създадем индекс на Кафка по абсурдност, мога да опитам. Меглена Кунева в интервю за "Медиапул" през 2013 г.

Правителствената "Мисия Лондон"

Фалшивите каляски винаги стават тикви

От коментари за срещата на премиера с българи в британската столица във фейсбук

Севделина Арнаудова (директор на правителствената пресслужба): Колеги, хайде да спрем с преструвките и манипулациите. Разбирам, че ви е угодно да представяте една простотия в посоката, в която вашите собственици ви подбутват, но преди да пишете за "неудобни и остри въпроси" на "цялата българска общност" в Лондон, е добре поне да проверите кои са тези хора и какво действително се случи в посолството.

Моето мнение е, че това беше добре организиран сценарий. Оказва се, че методите на ДС, които можем да прочетем и в учебниците на КГБ, се използват и от все по-младите "отричащи" режима политици. Ако изгледате все пак цялото видео, сами ще разберете, че 80% от присъстващите в посолството не се припознават с грозните подвиквания на още няколко младежи.

NiCodyle (блогърският псевдоним на Никола Пенев, живеещ в Лондон): В Лондон на премиера Борисов му се случи нещо непривично и неприятно - граждани му задаваха въпроси за връзките му с мафията, за подкрепата на Пеевски.

Ако премиерът не се беше уплашил и не беше провалил съдебната реформа, ако веднъж беше казал нещо за абсолютната власт на главния прокурор, ако не пращаше и получаваше смс-и в нарушение на конституцията, ако не се ползваше с лепкавата благословия на пеевската пропагандна машина, ако ДПС и "Атака" не бяха част от плаващото мнозинство в парламента, ако в МВР беше започнала реална реформа, ако пак в МВР не се опитваха да изкопчат половин милиард за ненужна нова система за лични документи, ако министърът на образованието (добър или лош) не беше свален вследствие на медийни димки, ако новият министър беше човек с авторитет и беше избран с мнозинство, ако фирмите на Пеевски не вземаха държавни поръчки за милиарди, ако същият този Пеевски с депутатската си заплата не придобиваше имоти за десетки милиони без въпроси и без обяснения, ако финансовото министерство не измисляше нови данъци на фона на ускоряващ се външен дълг и нулев икономически растеж, ако еврофондовете стигаха до хората в пълния си размер, ако второто правителство на Борисов беше с нещо по-различно от първото, ако самият премиер беше предприел една смела стъпка срещу мафията, ако беше назовал мафията по име, ако беше дал някакъв повод да мислим, че не е част от цялата игра - господин Борисов нямаше да попада в неудобни ситуации като тази в Лондон.

 Разбира се, медийната прислуга, която в момента обожава Борисов (но съвсем скоро ще се обърне срещу него, както е правела преди), съзря в тези въпроси конспирация. И за вкус отприщи и поредната порция обиди към българите в чужбина.

Но българите в чужбина са вашите деца, уважаеми дами и господа. И задават същите въпроси, които бихте задали и вие, ако премиерът благоволи да се покаже на нережисирана среща с обществото в кой да е български град.

Борисов имаше избор при промените на конституцията. Избра комфорта и позора. Позор, който неизбежно ще го настигне, когато Пеевски реши да инвестира в друг проект и някоя сутрин "медиите" отново се сетят, че "държавникът Борисов" се е превърнал в "Боко Тиквата". Фалшивите каляски рано или късно винаги стават тикви.

Има живот и след властта

От реакции във форума на "Дневник" на изявление на вътрешния министър за случилото се в Лондон

Румяна Бъчварова пред бTV в неделя: Очевидно има сили и групи, които създават провокации пред правителството и властта. Всеки, който провижда нещо, което не му харесва, се опитва със средства, които не са публични и не са пряко свързани с целта, да постигне дискредитиране на властта, на премиера.

Аз приемам всякакви критики, но тогава, когато се използва невярна информация, когато съзнателно и преднамерено се подвеждат публиката и гражданите, това предполага, че има умисъл.

 tos_buratino: Всеки въпрос за корупция във властта, всеки намек за несвършена работа и несправяне с реформата е провокация. Това е гнусен заговор срещу стабилността. 

m_todorov: На амбразурата, драги партийци!

nonsense: Точно момчето, което зададе въпроса за огледалото, се идентифицира като представител на студентите от Кеймбридж! Как може да ги оплювате така! СРАМ!

 BG Stability: Ама как за 48 часа развиха и пришиха опорката "сценарий за дестабилизация" към изтърканата опорка "стабилност", а? :) Лошото е, че и двете опорки са продукт на некадърен кризисен пиар и са съшити с бели конци.

info111: И защо правителството и службите не идентифицират и оповестят точно кои са тези "сили и групи", които правели провокации или, както Борисов се изразява - непрекъснато клатели държавата и прословутата стабилност на правителството? Нали Борисов многократно се хвалил, че той бил най-големият експерт в държавата и по управление, и по МВР и службите, които си ги е назначавал всичките?

grajdanin1: Работа на всяка опозиция във всяка държава е да провокира властта. Ако в ГЕРБ очакват 99.9% венцехваление, да отидат в Северна Корея. Не знам тези хора нормални ли са и какво очакват.

NicK: Сценарий има и се казва: "Българска политическа трагедия, или как се съсипва държавата - една история за мутри, прокурори, банки, магистрали и ограбване на държавата...

lechevalier: Да, има сили, които целят да дискредитират властта в България, дори бих посочил една: властта! Както е казал народът, това, което сам си направиш, никой не може да ти го направи. 

pentuer: На тези целият народ им е крив, дори и хората в чужбина, които изпращат пари, за да съществуват голяма част от българите... наглост!

rrn10393129: Пак питам - какъв мъж си, щом те защищават жени?

lynyrdS: Така е най-лесно - обвинявай за всичко други, които правят заговори и прочие. Виж, да се направи независима съдебната система е друга работа...

alchemist: Това вече се изтърка. Време е да почнат нещо друго.

Stewie: Яко ги тресе параноята, няма ли някой да им обясни че има живот и след властта?

Културното наследство

Корупция и произвол по закон

От декларация на Гражданската инициатива за опазване на културно-историческото наследство (ГИОКИН) - обединение на археолози, историци, архитекти, реставратори, изкуствоведи, културолози и други професионалисти, ангажирани в тази област

Внесените от ГЕРБ и приети на първо четене поправки в Закона за културното наследство ще имат пагубни последствия за опазването на паметниците на културата. Те предпоставят конфликт на интереси и унищожението на учредения спрямо международни споразумения Национален институт за недвижимото културно наследство (НИНКН), ще увеличат корупцията и разчистват пътя за съмнителни проекти с цел усвояване на евросредства.

Експертната оценка за намеса в паметници на културата вече ще може да бъде давана не от специализирания за това институт, а от състави, назначени на щат в общините. Тя отново ще се подписва от министъра на културата, но при липса на становище в срок от два месеца ще се смята за мълчаливо одобрена.

Така общините могат да се явяват хем инвеститори, хем работодатели на оценяващите проектите, които могат да им донесат милиони от европрограми.  По този начин хората, които би трябвало да определят допустимостта на планираните дейности, ще са в пряка зависимост от инвеститора и фактически са поставени от самия закон в неизбежен конфликт на интереси.

Досегашната практика показва, че ръководствата на общините често са водени от желанието лесно и бързо да усвояват наличното финансиране, да печелят краткосрочни политически дивиденти или пък просто да удовлетворят местни бизнес интереси.

Освен това общините не разполагат и няма да могат да си позволят широкия набор специалисти - археолози, историци, историци на изкуството, консерватори, технолози, инженери, ландшафтни специалисти и др., необходими за изготвянето на квалифицирани оценки.

Членът за "мълчаливо съгласие" ще улесни многократно корупционните практики, защото ще е достатъчно обикновено забавяне на преписката, което лесно може да бъде оправдано с претовареност, но пък за което трудно може да бъде доказан умисъл.

Решението на проблема е в укрепване на капацитета на НИНКН, а не в делегиране на функциите му на зависими от инвеститорите общински тричленки. Недопустимо е държавата, която очаква 300 млн. евро за проекти за консервация и реставрация на културни паметници, да отпуска едва половин милион лева годишно за органа, който трябва да контролира този процес да протече в съгласие с научните принципи и в полза на обществото и бъдещите поколения.

Вярваме, че Народното събрание ще осъзнае преди второто четене на измененията, че те са крачка в точно обратната посока, защото принизяват експертното начало и отварят вратата за неконтролируем корупционен произвол.

"Големият шлем"

Най-неприятното за България предстои

Христо Казанджиев, енергиен експерт, цитиран от "Дойче веле"

Схемата за създаване на зависимост на България от Русия - чрез големи инфраструктурни проекти, е изпробвана далеч преди появата на "Големият шлем".

През 1996-1997 г. при правителството на Жан Виденов се подготвяше договор за предоставяне на българската газоразпределителна мрежа чрез концесия на свързани с руския газов монопол фирми.

Провалът на този опит всъщност е причината за предприетата далеч по-мащабна офанзива с проектите от "Големият шлем".

В тъжната история на българското енергийно пропадане особено емблематичен е случаят "Южен поток". Това беше директен опит за торпилиране на европейското енергийно законодателство. "Газпром" разчиташе да създаде от България прецедент, чрез който руският газ щеше да стигне до европейските потребители - въпреки ограничителните разпоредби на Третия енергиен пакет на Брюксел и въпреки европейския интерес Украйна да не бъде заобикаляна.

Стратегията на Кремъл за поставяне под контрол на българската политическа класа е неотделима част от замисъла на "Южен поток".За мен няма никакво съмнение, че обявената "постепенна ликвидация" на дружеството "Южен поток – България" е начин за прикриване на тайно извършени плащания, които няма как да не бъдат окачени на шията на българските данъкоплатци. Само така ще могат да бъдат заметени и следите към български политици и партии.

Най-неприятните за България моменти обаче тепърва предстоят. Българският енергиен холдинг задлъжня извънредно много към руските енергийни монополисти (над 70% от огромните вече дългове на холдинга – над 3 млрд. лева - са свързани с "Големият шлем").

Очаквам да започнат дела за погасяване на задълженията чрез схемата дълг срещу собственост – големите държавни атомни и конвенционални електроенергийни мощности на България. И това е напълно възможен изход от дълговата криза, в случай че политическата класа в страната не се освободи от своите "източни" зависимости и не предприеме решителни мерки за противодействие на тази схема.

Прочит на историята

Когато медиите са в 21 век

Коментар на Бойко Боев, медиен юрист, съавтор на проекта "Разходки из Лондон", във фейсбук

Пред британския парламент има паметник на конник. Огромен паметник е. Показва колко е важен конникът. Когато са го поставили през 19 век, мъжът върху коня, повдигнал над главата си сабя, е олицетворявал английския дух. Конникът е националният герой на Англия. Ричард Лъвското сърце.

Тази вечер гледаме по Би Би Си филм за рицарите. Съобщават ни, че Ричард е французин. Също той не бил добър съпруг и държавник. Той стигнал до Йерусалим и избил хиляди хора. Не постигнал в крайна сметка нищо сериозно въпреки договора му със Саладин. Ричард бил използван от управляващите през 19 век. Трябвало национален герой. Намерили такъв в негово лице.

Погледнах през прозореца дали английските ми съседи са счупили телевизора си при тази новина. Не! Мисля, че утре няма да има оставки в Би Би Си. Директорът на Британския музей няма да каже на професорите, много от които мюсюлмани, че не разбират от история.

Никой вестник няма да напише, че филмът е обида за британците. Или че е финансиран от Сорос. В Ливърпул и Лондон кметовете няма да застанат начело на протести. Жалко за Ричард! Ама времето му мина. 21 век е. Във Великобритания.

10 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    objective avatar :-(
    objective
    • - 11
    • + 53

    Процесът на "гниене" идва от задграничната задкулисна фекална яма ! Проблемът е, че ГЕРБ е свикнал да съжителства с топлината и миризмата й ! Факт е, че в първия му мандат не бе направен дори опит за реформиране на който и да е сегмент от задкулисното статукво ! Бламираните от ГЕРБ, АБВ и ДПС през втория мандат на ГЕРБ напъни на РБ за приемане на Антикорупционно законодателство и на ключови правосъдни Конституционни промени потвърждават отново и отново този факт ! Естествено, че гнилостният процес пренася заразата в цялото БГ политическо пространство ! ДБГ и СДС още с учредяването на РБ дадоха ясни индикации, че са готови да привикнат с миризмата, а след последните "завоевания" на г-жа Кунева - и с топлината на фекалната яма ! ДСБ и гражданската квота на РБ са единствените засега политически субекти, които се опитват да се спасят от заразата. Решението, обаче, не е в поединичното разбягване от ямата, а в спасяването и консолидирането на неинфектираните части на обречения на изчезване целокупен български народ !
    За жалост Радан Кънев също така не е подходящ за лидер на евнтуалния оздравително-консолидационен процес, не само защото поведението му е авантюристично и общи линии непредсказуемо. Той няма харизма на народен обединител и най-важното - на победител !

    Нередност?
  • 2
    objective avatar :-(
    objective
    • - 8
    • + 32

    Процесът на "гниене" идва от задграничната задкулисна фекална яма ! Проблемът е, че ГЕРБ е свикнал да съжителства с топлината и миризмата й ! Факт е, че в първия му мандат не бе направен дори опит за реформиране на който и да е сегмент от задкулисното статукво ! Бламираните от ГЕРБ, АБВ и ДПС през втория мандат на ГЕРБ напъни на РБ за приемане на Антикорупционно законодателство и на ключови правосъдни Конституционни промени потвърждават отново и отново този факт ! Естествено, че гнилостният процес пренася заразата в цялото БГ политическо пространство ! ДБГ и СДС още с учредяването на РБ дадоха ясни индикации, че са готови да привикнат с миризмата, а след последните "завоевания" на г-жа Кунева - и с топлината на фекалната яма ! ДСБ и гражданската квота на РБ са единствените засега политически субекти, които се опитват да се спасят от заразата. Решението, обаче, не е в поединичното разбягване от ямата, а в спасяването и консолидирането на неинфектираните части на обречения на изчезване целокупен български народ !
    За жалост Радан Кънев също така не е подходящ за лидер на евентуалния оздравително-консолидационен процес, не само защото поведението му е авантюристично и в общи линии непредсказуемо. Той няма харизмата на народен обединител и най-важното - на потенциален победител !

    Нередност?
  • 3
    fio41315648 avatar :-|
    fio41315648
    • - 1
    • + 39

    Когато си глупав, това обикновено е задълго. Това че всичките ни пакостливи управници са част от схема, е ясно , и на нас, и на тях, какво обаче ги кара да мислят, или айде да не бъда оптмист, кара специалистите им по връзки с обществеността да мислят, че никой, ама никой няма да ги постави в неудобно положение. Начини за излизане от такива ситуации има и се знаят, освен от въпросните парашутисти де. Възможно е разбира се, всичко да е част от по-голяма игра, която донякъде работи в момента. Заглавието и би трябвало да бъде: Колко точно глупав трябва да си, за да повярваш, че половин-тонният успял млад човек е наистина фактор, а не бушон на руско-турският философ-мелиоратор. Целта е, чрез непрекъснато повторение, в съзнанието на хората да се насади образът на дебелия злодей, който в подходящ момент ще бъде опраскан от следващия бащица-спасител и те така. In the meantime, мелиораторът ще си разпределя наволя, освен ако разбира се башбаканът на южната съседка не изтрещи съвсем и не го прати на екскурзия във вечните ловни полета, където летящите чинии, нямат нужда от голям братски енергиен ш(ч)ле(н)м. ;)

    Нередност?
  • 4
    dekster avatar :-|
    КЛЮЧАРЪ
    • - 5
    • + 38

    България е един голям "батак", което Тиквоний признава само когато приема властта от някой друг. Въпреки мантрите за рИформи в армия, полиция, образование и здравеопазване, нищо не е направено. Тъкмо обратното - управляващата върхушка, независимо дали се именува опозиция или не, затвърждава практиките на източване на средства от държава и общини чрез обществените поръчки. По този начин тя се самоподдържа и самопреизбира, инвестирайки част от придобитите средства в предизборни "кампании".
    Продължаващото масово напускане на Мамковината показва какви перспективи вижда българинът в собствената си страна. Затова Тиквоний и компания няма защо да се правят на ощипани моми.

    Нередност?
  • 8
    10001 avatar :-P
    d10001
    • + 78

    От предишните избори, Кунева плащаше кеш от пари увити във вестник своята кампания... Как да вярваш на политици, дето те самите гледат да не си платят данъците идазаобиколят законите!? Не знам от ДСБ какви илюзии са имали тогава и дали и те не са същите. Предполагам че времето ще покаже. Ако не, поне Ъпсурт нови хитове ще направят.

    Нередност?
  • 9
    info111 avatar :-|
    info111
    • - 1
    • + 8

    Простата и тъжна истина е, че България е пленена държава. Държава с привидно демократично и законово устройство, която уж се стреми да стане пълноправен член на ЕС и да инкорпорира не само европейските закони, но и стойности - колкото и каквито и проблеми да имат в момента европейските държави, КОИТО МЕЖДУ ПРОЧЕМ ИЗЦЯЛО СЕ ДЪЛЖАТ И НА ГРУБИ ГРЕШКИ, ПОДЦЕНЯВАНЕ ИЛИ НЕКАДЪРНОСТ, А ЯВНО И НА "ДРУГИ ФАКТОРИ" (като корупция, безотговорност, лобийни и други нелегитимни интереси...).
    Но с реална олигархо-монополистична диктатура, чието лице е назначеният от мафията за нейно лице Главен Перач на Републиката - Делян Славчев Пеевски, чието присъствие премиерът Борисов РЕДОВНО НЕ ЗАБЕЛЯЗВА, както и тотално проваленият и провалящ и държавата, и съдебната система главен прокурор Цацаров!

    Ситуацията с България може да се оприличи с едно село или малко градче, където една група бандити и рецидивисти непрекъснато тормозят, грабят, репресират и понякога избиват населението, но го правят скрито, обикновено нощем, по тъмна доба, и ... ДЕЛЯТ С КМЕТА, ШЕФА НА ПОЛИЦИЯТА, СЪДИЯТА И ПРОКУРОРА и хората им, и с попа. И денем те са си "нормални", но просто заможни и "преуспяли" грждани, с големи и хубави скъпи къщи, с луксозни коли и начин на живот, МНОГОКРАТНО НАДХВЪРЛЯЩИ ОБЯВЕНИТЕ И ПОЛУЧАВАНИ ОТ ТЯХ ДОХОДИ, както и с голяма охрана от хайвани и мутри, които да ги защитават от непрекуъснатото обирано и тормозено население...
    И всички виждат и знаят какво става, всички знаят от къде тези забогатяват - че е на техен гръб и за тяхна сметка, но БАНДИТИТЕ НЕ СА ОСЪДЕНИ И РАЗСЛЕДВАНИ, ЗАЩОТО ... НЯМА КОЙ ДА ГО НАПРАВИ!
    Защото и кмета и общинската управа, и полицията, и съда и прокуратурата СА ЧАСТ ОТ ТЕЗИ ПРЕСТЪПНИ ОБРЪЧИ И КРЪГОВЕ!
    Но за пред хората, медиите и представителни гости и делегации ДЕНЕМ ВСИЧКО СИ Е НАРЕД, а колчем се намери някой да му писне и да се изока и да назове нещата с истинските им имена - той моментално става в МЕДИИТЕ НА СЪЩИТЕ, които те превидливо са изкупили, ЛУД, ГЕЙ, КОНСПИРАТОР, ПЛАТЕН ОТ НЯКОГО И НЯКЪДЕ, РУСОФОБ, ТУРКОФИЛ И ПРЕДАТЕЛ НА НАЦИОНАЛНИТЕ ИНТЕРЕСИ, ЗАЩОТО ЩОМ Е ПРОТИВ ТЕЗИ, ВЛАСТТА И ВЛАСТИТЕ, ТОЙ НЕ МОЖЕ ДА НЕ Е ТАКЪВ!
    А този модел е просто рефлекция, копие на ЦЕЛИЯ МОДЕЛ НАГОРЕ В ДЪРЖАВАТА ДО САМИТЕ ВЪРХОВЕ НА ТЕЗИ ВЛАСТИ!
    И се е създавал, развивал и утвърждавал, мултиплицирал през всичките тези години, десетилетия, и не само последните две, между другото...

    Нередност?
  • 10
    rosiraycheva50._ avatar :-|
    Роси
    • + 9

    От Бай Ганю насам,нищо ново.Прост и търпелив народ и корумпирани политици.Но,има надежда.Днес неудобни въпроси в Лондон,утре в Чикаго,а погледнеш догодина и тука все по-често ще му се задават.А както видяхме,той на такива въпроси не иска и не може да отговаря.

    Нередност?
Нов коментар

Още от Капитал