🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

МВР представи бланка на декларацията за придвижване през КПП в областните градове

Националният оперативен щаб обяви в петък вечер нови, още по-рестриктивни забрани за придвижване, с които на практика бяха поставени под карантина областните градове. Със заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев от 00:00 ч. на 21 март се преустановяват посещенията на паркове, детски и спортни площадки на открити и закрити обществени места. От тогава на входно-изходните пътища на областните центрове се поставят контролно-пропускателни пунктове (КПП), където органите на МВР ще извършват проверки на пътуващите. Ще се пропуска преминаването на лица само ако работят извън областните градове, такива, които пътуват по здравословни причини, и такива, които имат настоящ или постоянен адрес в съответния областен град.

Изготвената в спешен порядък от МВР бланка за декларация ще служи за представяне пред контролно-пропускателните пунктове в областните градове, които бяха изградени във връзка с изпълнението на заповедта на министъра на здравеопазването, с която се въвеждат нови противоепидемични мерки от 21 март 2020 г.

Може да свалите бланката от сайта на МВР или от от прикачения тук файл

Повече по темата за коронавируса и извънредното положение, в което се намира светът, ще намерите в седмичния в-к "Капитал". Ето част от по-важните текстове в броя:

1. Битката за икономиката също е битка за живот

Какво предприемат държавите в Европа и какво може да направи България

2. По кой път вървим в лабиринта на кризата

Правителството е принудено да взима в много голяма степен чувствителни решения и не трябва да допуска никакво съмнение в тях

3. Колко ще продължи?

Има различни сценарии за край на здравната криза, всички с не особено далечен хоризонт

4. Битката с коронавируса: Как (не) се "изглажда кривата"

Държавите прибягват до коренно различни стратегии за ограничаване на епидемията

5. Коя компания и сектор какви трудности среща и как решава проблемите си

Анкета на "Капитал" за първите дни на работа в ситуация на блокаж

6. Режим домашен офис или какво разказват хората за живота в епидемия из Европа

Няколко души споделиха пред "Капитал" какъв е новият ритъм на живот в Испания, Англия, Австрия, Германия и Франция и какви са техните опасения за бъдещето

7. Заразени градове

По-големите центрове в САЩ замразяват активността на жителите си поне за месец, икономиката вече показва признаци на рецесия

8. До Азия и обратно по време на пандемия

Какво се случва по летища, в градския транспорт и туристически обекти в Тайланд, Малайзия и Сингапур в условия на разпространяващ се вирус

9. Бушоните срещу икономическия шок

Страната влиза в кризата с прилични финансови буфери, но те бързо могат да се стопят. На какво може да разчита бизнесът

Oтговорите на най-важните въпроси, свързани с коронавируса ще откриете в този текст или на специалния ни подсайт, в който заедно с "Дневник" следим в реално време ситуацията по света и у нас.

Ако сте объркани в морето от (дез)информация и фалшиви новини, но искате да научавате с данни, факти и проверена информация най-важното и актуалното по темата с коронавируса и извънредната ситуация, в която се намираме, може да се абонирате за специално подготвения от редакторите ни бюлетин.

2 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    peni_nikol.53. avatar :-|
    Peni Nikol
    • + 3

    Такава декларация надявам се да не е необходима за вилната зона, която е на 5 км. от града.

    Нередност?
  • 2
    pxq1584815173643775 avatar :-|
    Gospodin Delchev
    • + 1

    Жена ми иска да върне внучето ни във Варна откъдето е с майка си. Трябва ли декларация за БДЖ и ако да откъде да я вземе?

    Нередност?
Нов коментар