🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Строител на капитализма: Николина Ангелкова

Ангелкова за последно беше в политиката в 47-то народно събрание през 2022 г.
Ангелкова за последно беше в политиката в 47-то народно събрание през 2022 г.
Ангелкова за последно беше в политиката в 47-то народно събрание през 2022 г.    ©  Юлия Лазарова
Ангелкова за последно беше в политиката в 47-то народно събрание през 2022 г.    ©  Юлия Лазарова
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Бившият министър на туризма в правителството на ГЕРБ и приближена до Валентин Златев се оказа изненадващо на някои от снимките, разпространени покрай скандала с бившия главен секретар на МВР Живко Коцев. На някои от тях на летище София е заснет Коцев (в компанията на Ангелкова) да получава кутия със скъп швейцарски часовник.

Facebookhttps://www.facebook.com

Според публикации в медиите, както и видимо от снимките, двамата не са непознати. Това обаче очевидно не е нещо, което самата Ангелкова помни. "Тя няма спомен за такова нещо. Тя не се разпознава", заяви днес след разпита градският прокурор на София Илиана Кирилова. Сега ще има експертиза, за да се потвърди, че е тя.

В първия си пост по темата отпреди две седмици, Ангелкова уточни, че "познавам Коцев от по-малко от година" и са се виждали само на "публични събития". Показването на скъп часовник на камера в кола, в която двамата вероятно отиват на ваканция предвид облеклото, очевидно трудно отговаря на дефиницията "публично събитие".

След като се превърна в "министър на шезлонгите и чадърите", Ангелкова напусна правителството по време на протестите от 2020 г., заедно със знаменитата смяна на "министрите на Пеевски", както тогава стана известна чистката в кабинета "Борисов". Кариерата ѝ (както и външният ѝ вид) обаче претърпя изненадващо развитие, като тя заяви преди време, че е назначена за съветник в инвестиционното министерство на Саудитска Арабия. Така екстравагантните пътувания, с които стана известна още като министър, вече имат друго обяснение.

А иначе Валентин Златев не е забравил за нея - и в края на миналата година тя е вписана като независим член на съвета на директорите на "Тера уей инвестмент груп", чийто действителен собственик според Търговския регистър е регистрираната в Никозия "Тера уей холдинг лимитид". Съветът на директорите се оглавява от бившия изпълнителен директор на "Лукойл". В "Тера уей инвестмент груп" влизат повечето от хотелите, собственост на Златев.

4 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    sqw avatar :-|
    sqw

    Както върви един пост във Facebook, лицето на Ангелкова е може би най-успешният ремонт на ГЕРБ.

    Нередност?
  • 4
    borodino avatar :-?
    borodino

    Ангелкова я има на една снимка, а Бойко Рашков е на десетки. Той кога ще попадне в рубриката "строител на капитализма"? Или защото е от ППДБ няма как да е строител на капитализма, а по-скоро е страител на (персоналния) комунизъм?

    Нередност?
Нов коментар