🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

КапиталНO

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

- Ако Първанов е скучен черно-бял филм, а Станишев е скучен, но цветен филм, направен по стандартите на ЕС, какъв филм е Бойко Борисов?

- Бойко Борисов е между най-високите постижения на анимацията - много движение и неочаквани финали.

Иван Кръстев пред в. "Преса"

"Не говори добре самият факт, че Иван Костов си изпуска нервите по темата "Цветан Цветанов". Аз самият съм човек, който също е подкрепял синята идея в началото на демокрацията, особено 1997-а. Но за голямо съжаление днешното поведение на Иван Костов означава слабост, означава гузност."

Цветан Цветанов, вицепремиер и министър на вътрешните работи пред в. "Монитор"

"Нищо няма да кажа сега, защото ще излезе, че се лигавя, защото се смея. Те ми дали 8 години, а аз се смея."

Златомир Иванов-Баретата след обявяването на присъдата по делото срещу него и наркобандата "Фирмата", цитирано от "Монитор"

"В рамките на българската политическа традиция не очаквам никой да поеме т.нар. вина за присъединяването ни към АCТА. Приемаме, че вината е моя, тя не е на експертите. Да съм чел по-добре."

Трайчо Трайков, министър на икономиката енергетиката и туризма, пред журналисти

"Не мога да приема, че след всичките тези преговори, години наред, Трайков трябва да поеме вината. Не мога да го приема, защото те са толкова нагли, че ще минат един-два месеца, Трайков, и ще кажат: правителството на ГЕРБ работеше да влезе в сила АКТА."

Бойко Борисов, министър-председател, от стенограмата на заседанието на Министерския съвет  

"Политиката е влак с два вагона - у нас в единия се шири БСП, а в другия е пренаселено. Всички си мислят, че в центъра има свободно място, но всъщност тези, които се бутат натам, на практика застават на релсите между двата вагона."

Юрий Асланов, социолог и член на Националния съвет на БСП, цитиран от в. "Стандарт"

"Просто, да слушаш комунист как говори, това е все едно дяволът евангелието."
Бойко Борисов спори с бившия председател на агенцията за младежта и спорта Весела Лечева кой е построил спортната зала "Арена Армеец" в София пред TV7

"Гражданското общество можеше да прави колкото иска стачки. Ако не го бяхме отменили, то няма да бъде отменено и ще мине по реда си, както е минавало." 
Бойко Борисов обяснява чия е заслугата България да замрази подписа си под ACTA пред TV7

3 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    danailov avatar :-|
    danailov
    • + 7

    Нашият "анимационен" герой пак кротко и ясно ни обясни, че гражданското общество в поверената му държава може да си стачкува колкото си иска, но без височайшото благоволение Бойково нищо няма да се случи. Щото той дава парите, строи магистрали, метро и спортни зали, вкарва евросредства и разпределя, разпределя... Ама така е, като дядо му и баща му са оставили голямо наследство, ще има какво да раздава, а мойте работиха по четирдесет и нещо години, и накрая - нищо! Това е положението, който не му харесва, да хваща влака и да заминава. Ама и това не става, тъй като обществените вагони били само два, от които единия пренаселен, а другия още повече. Другите държави за тая работа, политиката, си имат цяла композиция, ама нека им е гадно, като не са като нас. Те затова или премат "АКТА", или не. Ние подписваме, но не ратифицираме, после оттегляме подписа, но остава да го ратифицираме... и т.н. "Ха - ха!" - дето би казал Златко Баретата, ама лесно му е на него, минава на държавна издръжка и безплатна охрана и ще си ръководи бизнеса от сигурно място, а не като досега. Цв. Цв. няма да пречи, той си има проблеми само с Костов, съдийте/само тия дето не се обаждат/ и Брюксел за някакви пари от почитатели и фенове на МВР. Трайков е виновен и за тая работа, щом си признава за всичко.

    Нередност?
  • 2
    tsonkooo avatar :-P
    Тsonkooo
    • - 1
    • + 7

    Много движение и неочакван финал - точно попадение!

    Нередност?
  • 3
    agrotuz avatar :-|
    тимирут'
    • + 2

    Лъжи, отново лъжи и само лъжи. Бат' Бам-Бам, като един добре оформен и почти завършен популист, замазва нещата в стремежа си от дефекта да извлече ефект. Не трябва да му го позволяваме за да не ни се качи съвсем на главата.
    Може би преговорите за АСТА са започнали отдавна - твърди се през 2006-та при предното правителство е започнало всичкото това уговаряне за налагане на рестриктивен режим за ползване на т.н. авторски и сродни права. Може би друг е започнал да угодничи на лобитата на големите корпорации, може би цялата информация за да се стигне до крайното решение е била манипулирана. Истината е, че сегашното правителство е възложило на посланика ни в Токио да подпише договора.
    Повтарям - сегашното носи отговорността за подписването, след като дори не са го обсъждали този пакт. Просто вземат без дискусия и безооворно едно решение като поредна точка от дневния ред, без да осъзнават какви последици може да предизвикат. После почнаха протестите, които нямали значение за Бат' Бам-Бам. Като нямат значение за тях някакви си там протести на някакво си там гражданско общесво, защо проявяват за пореден път склонност да обръщат наопаки политиката си?! Популист се плаши само от протести и реална политика, затова винаги е готов да се обърне или да се присламчи - според момента. И пак лъжа - нищо не е отменено, подписът на посланика не е денонсиран. Само е забавено ратифицирането в НС. Няма гаранция какво ще се случи занапред - може би чакат да утихнат нещата и тогава ще пробутат ратификацията "по реда си, както е минавало". Особено ако вече е платено да се ратифицира и приложи, както се твърди неофициално...

    Нередност?
Нов коментар

Още от Капитал