КапиталНО

Изказвания от седмицата

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

"А какво ще струва на България, ако в дадена военна ситуация мобилизира младите хора за изпълнение на конституцията – защитата на страната. Първо, доказано е, че минимум 4 месеца са необходими за подготовката на един младеж, за да може той да изпълнява воински задължения. При една военна ситуация няма да имаме такова време."

Красимир Каракачанов, лидер на ВМРО, във връзка с предложението за връщане на наборната служба, цитиран от агенция "Фокус"

"Европа има само един път, г-н Юнкер - change or death!"

евродепутатът Николай Бареков се обръща към президента на Европейската комисия по време на пленарната сесия в Страсбург

"Късане на жива кожа от народа е част от ежедневието. Това правят монополните дружества. Става дума за едни т.нар. арбитражни съдилища, които са обслужващо звено. Масово се съдят граждани, като така се злоупотребява."

Мая Манолова, омбудсман, пред bTV

"Аз не виждам бъдещето на България в казахските степи. Ние не сме степен народ."

президентът Росен Плевнелиев пред Нова телевизия

"Аз нямам съревнование с абсолютно никого. Аз от господин Васил Божков не съм чул една дума по темата ЦСКА. Аз приех среща с господин Васил Божков миналата година лятото и не можахме да се разберем за същия този модел, който сега го направихме... Събирах и феновете на "Армията", говорих пред всички, казах им какви са вариантите. Идете го попитайте той има ли намерение. Аз не спирам да говоря, защото това са вариантите. Ако има някой факир, някой Хари Потър, да измисли вариант, който ще е много по-чист, няма никакъв проблем."

Гриша Ганчев, собственик на "ЦСКА - София", в предаването "120 минути" по btv

Така каза премиерът:

"Ние като натовска страна пуснахме тези четири или пет вълка, Германия не ги е пуснала, но Германия пусна Северен поток 1 и Северен поток 2. [...] За "Нощните вълци" най ме беше страх да не попаднат на господин Местан и неговия точен мерник."

Бойко Борисов по време на парламентарен контрол на въпрос за посещението на руската група "Нощни вълци"
Все още няма коментари
Нов коментар

Още от Капитал