КапиталНО

Изказванията от седмицата

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

"На вас как ви харесва решението на гръцкото правителство да се обадите 48 часа преди да тръгнете, па да си дадете личните данни, па да ви изкарат някакъв номер, с тоя номер да отидете и пак рискувате да ви върнат, защото нещо може да не им хареса. Извинявайте, такива глупости... Нека нашите сънародници да продължават да се тъпчат на опашката за Гърция. Не мисля, че там прилагат нещо по-добро. Нашият туризъм е достатъчно атрактивен и качествен."

Валери Симеонов, лидер на партията НФСБ, пред Нова тв

..ние трябва поне малко да сме честни, а честноста изисква да кажем, че всички ние в резултат на това, че това правителство, че премиерът Борисов, ГЕРБ и "Обединени патриоти" заедно с нас събрахме сили и кураж да се изправим срещу милиарди в частни ръце, да повдигнем въпроси чрез прокуратурата, по законов ред, да се стигне до задаване на въпроси, да се искат отговори в съд, ето това всъщност се случва в момента и естественият отговор, всеки един естествено си е давал сметка, разбира се, че ще има такъв отговор, всички неудовлетворени политици, всички, които трябва да дават отговори, са насреща."

Мануил Манов, депутат от ГЕРБ, в предаването "Референдум" на БНТ

"Българският наказателен процес е най-високият в целия Европейски съюз. Ако в България се иска една единица доказателства, в повечето европейски страни се иска 0.1."

Главният прокурор Иван Гешев в Народното събрание

"Седнете на чай - билков, липов. Вземете си мента, глог и валериан и отидете и направете, пари сме дали, Седемте рилски езера горе да станат красота. Не се инатете."

Министър-председателят Бойко Борисов на заседание на Министерски съвет, цитиран от Dnevnik.bg

"Гласувайте, сякаш от това зависи животът ви. Защото е така...Продължавайте да предизвиквате и да разглобявате една система на расизъм и неравенство".

Певицата Бийонсе по време на връчването на хуманитарните награди BET, цитирана от Evening Standard

Все още няма коментари
Нов коментар

Още от Капитал