🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

КапиталНО

Изказванията от седмицата

Facebook / Бойко Борисов
Facebook / Бойко Борисов
Facebook / Бойко Борисов    ©  Facebook / Бойко Борисов
Facebook / Бойко Борисов    ©  Facebook / Бойко Борисов
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

"България ще доставя газ във всички посоки: север - юг и изток - запад. Едновременно с това ще обезпечаваме и Азия, и Европа. Тръбата ще обезпечава и Азия, и Европа."

Премиерът Бойко Борисов във Фейсбук по време на инспекцията на Балкански поток

"Разказът за българската корупция е чудовищен. Това е разказ за свръхчовешко нахалство на овластени фигури, които изобщо не работят в интерес на хората, а в интерес на собствения си мафиотски кръг и на идеята за неговото облагодетелстване, за създаване на антураж на особена, мафиотска сигурност, с която конкуренцията е ликвидирана и с която се реализират пазарните преимущества в този криминално монополизиран пазар."

Д-р Николай Михайлов пред БНР

"На 22 септември 1908 г. в църквата "Св. Четиридесет мъченици" в старата българска столица Велико Търново княз Фердинанд обявява независимостта на България - първата национална държава в ЕС. Честит празник, българи!"

Главният прокурор Иван Гешев в профила си във Фейсбук

"Според зам.-председателя на Комисията за демокрация чрез право, както е точното име на Венецианската комисия, на съдебната власт у нас можели да влияят олигарсите, а не изпълнителната власт. Излиза, че олигарсите не са свързани с изпълнителната власт. Лъжа или глупост, или и двете. Олигархията е форма на управление, при която властта е в ръцете на малка група знатни и богати люде."

Тони Филипов, д-р, в Reduta.bg

"Отношението към "Северен поток-2" преди се основаваше на икономически принципи, но сега това трябва да се промени и газопроводът да се разглежда като политически проект.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, цитирана от Dnevnik.bg

Все още няма коментари
Нов коментар

Още от Капитал