🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

КапиталНО

Изказванията от седмицата

   ©  Анелия Николова
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

"За 10 години власт на Бойко Борисов общините, управлявани от ГЕРБ и ДПС, са изразходвали милиарди по обществени поръчки. Ако ДПС е опозиционна партия, как е възможно фирмите да консумират чувствителен дял от този публичен ресурс в размер на 40-50 милиарда?"

Бившият председател на ДПС Лютви Местан пред "Дойче веле"

"Този протест е спонтанен и масов изблик на онова, което великият Георги Марков нарича "чувство за непоносимост". Колкото и да се опитваха да го изкарат, че е координиран и платен от някъде и от някого, този протест е съвсем органичен отпор срещу Борисов, Пеевски, Гешев, Доган и всичко, което тези образи олицетворяват - несправедливост, лъжи, алчност, корупция, безмерни злоупотреби с власт, влияние."

Писателят Захари Карабашлиев в интервю за Дневник.бг

"Така ще дадем картбланш на всички, които пишат на кирилица, да твърдят, че това е тяхната азбука, пренебрегвайки заслугата на България за това, че е запазила тази азбука. Мисля, че този акт е сравним със заиграването с конституцията, използва се нещо, което е свято за българите, за да се угоди на коалиционния партньор, и това не бива да става."

Анна-Мария Костова-Тотоманова, професор по история на българския език във Факултета по славянски филологии на СУ "Св. Климент Охридски" пред TV + и TV1

"Тренирам спокойно, но се чувствам в суперформа. Някой път се чудя как изобщо мога да бъда победен. Изумявам се и от себе си, като тренираме в залата някой път. Ще видите доста по-различен Кубрат."

Боксьорът Кубрат Пулев пред журналисти

"Защото имаше и много корупция и мнозина работиха зле или изобщо не работиха. Затова ще препоръчам по-значителни промени от очакваното." Александър Вучич, президент на Сърбия, пред австрийския вестник "Клайне цайтунг"

Все още няма коментари
Нов коментар

Още от Капитал