🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

КапиталНО

Изказванията от седмицата

Николай Хаджигенов
Николай Хаджигенов
Николай Хаджигенов    ©  Юлия Лазарова
Николай Хаджигенов    ©  Юлия Лазарова
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

"Спецорганите изобщо са зло. Самата им идея за създаване беше, защото Цветанов и Борисов и хората около тях не можеха да прокарат нищо през нормален съд, затова си създадоха собствен съд и собствени органи като инструмент за изтезания, мъчения и натиск."

депутатът от "Изправи се.бг! Ние идваме" Николай Хаджигенов пред "Нова тв"

"На годежа на ГЕРБ и ДПС кумове са БСП."

председателят на бюджетната комисия Любомир Каримански от "Има такъв народ" в парламента

"Като не можахте два поредни парламента да излъчите правителство, като се бихте в гърдите, че сте партии на протеста, на промяната и ще закарате българския народ на трети избори, ами да - ще се сгодим партиите на статуквото, точно така ще направим."

зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев в Народното събрание, цитиран от "Дневник.бг"

"Единствените думи на Борисов, които имат значение, са тези, които ще произнесе пред следващия главен прокурор."

президентът Румен Радев пред журналисти в гр. Раковски

"Това увлечение по служебните министри не е онова очакване на поредните спасители. Не, това е просто желанието да дойдат някакви хора, които да управляват по европейски - без да те крадат... Защото нещата, които тези министри разкриват на всяка крачка, са потресаващи. Например: проверени са само две болници, в едната - схеми за трансплантации на органи, в другата - надписани за един месец 400 пациенти. Бъркат в две магистрали - там пък се оказва, че няма никакъв контрол върху раздаването на парите. При това те не правят нещо системно в момента - просто където и да бръкнеш, излиза някаква страхотия."

социологът Андрей Райчев пред DW

Все още няма коментари
Нов коментар

Още от Капитал