КапиталНО

Изказванията от седмицата

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

"Днес 178 души се пренесоха в по-добър свят от този на Румен Радев и на този провал Стойчо Кацаров (толкова са починалите днес от коронавирус според данните от Единния информационен портал - бел. ред.). Представете си паднал самолет с толкова хора каква трагедия ще е. Умират и деца. Не се взимат никакви мерки, никакви реакции. В момента в България всеки е оставен сам на себе си и на божията съдба. Държава няма."

Бившият премиер Бойко Борисов пред журналисти, цитиран от "Дневник.бг"

"Значи, за Бойко Борисов това не са 178 човешки трагедии. Трагедии за семействата, близките и приятелите на починалите. Първо, какъв човек трябва да си, за да си го помислиш, а след това и да го кажеш? И то, знаейки, че това ще го чуят всички, включително и семействата и близките на починалите. Как ви звучи на вас всичко това? "Лидерът на партия "Има такъв народ" в профила си във фейсбук

"Новият шеф на инспектората не дойде с план за реформи и подобрения, а е поредното партийно назначение, спуснато от Фандъкова. Това бе направено тихомълком, което буди съмнения за задни помисли и нечисти цели. Може би инспекторатът трябва да продължава да си затваря очите, за да могат фирми на вълци и орлета да печелят стотици милиони, "чистейки" София".

Общинският съветник Борис Бонев от "Спаси София" в специална декларация

"Във фейсбук разбраха, че ако променят алгоритъма си към повече безопасност, хората ще прекарват по-кратко време на сайта, ще кликат по все по-малко реклами и компанията ще печели по-малко пари."

Франсис Хаугън, бивша служителка на "Фейсбук", в предаването "60 минути" на телевизия CBS

Все още няма коментари
Нов коментар

Още от Капитал