🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Предприятие за производство на мед ще бъде изградено край Плевен

Инвестицията в проекта ще е за 1 млн. лв.

Строителството ще започне през 2018 г.
Строителството ще започне през 2018 г.
Строителството ще започне през 2018 г.    ©  "Сладък мед"
Строителството ще започне през 2018 г.    ©  "Сладък мед"
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Този текст е част от специалното издание на "Капитал" Регионален бизнес: Плевен. Още за развитието на бизнеса в отделните региони в страната може да откриете тук.

Един милион лева ще бъдат инвестирани в изграждане на ново предприятие за производство, преработка и пакетиране на пчелен мед и пчелни продукти в плевенското село Горталово. Строителството се очаква да започне през следващата година, съобщиха за "Капитал" инвеститорите от "Сладък мед". Имотът е с площ над 500 кв.м, една втора от които се предвижда да бъде застроена.

Предприятието ще е едноетажна сграда, разделена на две зони - производствена и обслужваща. Около целия имот ще се вдигне ограда, предвиден е и гараж. Проектът е изготвен от проектантска фирма "Проектив".

Достъпът на персонала, работещ в производствената зона, е планирано да се осъществява през санитарно-битов филтър. В производствената зона ще има обособени входно помещение за суровина, лаборатория, склад, различни работни помещения – за вана и хомогенизатор, за машина за пълнене на линията. И още: склад за готова продукция, за брак амбалаж, буркани и капачки, кашони и фолиа и помещение за аусгус и хигиена. В обслужващата зона е разположен офис на управителя със съответните помощни площи.

В предприятието ще се разработи и прилага система за добра производствена практика, одобрена от Държавния ветеринарно-санитарен контрол. Предвижда се доставката на съвременно оборудване съгласно последните тенденции в сектора. Очаква се годишно в предприятието да се преработват по 100 тона мед.

Все още няма коментари
Нов коментар