Вътрешният министър уволни шефа на полицията в Кюстендил

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Засега мотиви за освобождаването обаче не се посочват официално. „Медиапул“ цитира неофициални източници, според които Караджов се е разделил с поста си заради несправяне със служебните задължения. Според друга версия - защото местните органи на реда са имали така наречените “нерегламентирани отношения” с лица от престъпния контингент.

В последните месеци на миналата година полицията в Кюстендил и подчиненото й РПУ-Дупница станаха актуални около масираните акции срещу Пламен Галев и Ангел Христов. През октомври двамата бяха обявени за национално издирване, след като не се явиха на разпит в ОДП – Кюстендил. Ден по-късно Галев и Христов доброволно дойдоха в Национална следствена служба и обвиниха Караджов за „целия цирк“. По думите на Пламен Галев Караджов им обяснил по телефона, че двамата са призовани по надлежния ред и да дойдат при него към осем часа вечерта. "Питам го има ли нещо, трябва ли да си вземе адвокати, а той отговори: "Абе не се излагай, какви адвокати", твърди Галев. И допълни: "Какво да си говорим с него". "Ако някой не ни е намерил, не значи, че сме в неизвестност", заяви Галев. Той посочи, че не са получавали призовка за разпит.

През декември Пламен Галев беше задържан при нова акция на полицията и прокуратурата по обвинение за изнудване. Заедно с него беше задържан и приближеният му Красимир Оков. Според обвинението двамата са изнудвали журналистката от в. "Струма" Лидия Павлова да накара сина си и негов приятел да оттеглят жалба за побой срещу един от охранителите на Галев - Георги Градевски-Конана. По-късно стана известно, че двама полицаи от РПУ-Дупница също са се опитвали да прикрият инцидента. Срещу тях беше заведено дело след проверка на Софийската военноокръжна прокуратура и Инспектората към МВР.

По информация на военноокръжния прокурор на София Спас Илиев, делото срещу двамата полицаи е приключено. След промените в НПК обаче, материалите ще бъдат изпратени по компетентност на цивилната районна прокуратура в Дупница, която ще трябва да ги внесе в местния районен съд.

Чавдар Караджов е на този пост от юни 2006 г. Той наследи на този пост Борислав Златанов. Рокадата стана след протеста на кмета и жители на Дупница срещу Пламен Галев и Ангел Христов.

6 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    stanislav_yankov avatar :-|
    Станислав Янков

    А кога най-накрая Миков ще уволни себе си? (Що се отнася до уволнението на кюстендилския "страж" - правилно е!)

    Нередност?
  • 3
    Avatar :-|
    111

    Да назначи някой от "братя" Галеви за шеф в Кюстендил /този, който в момента не е в затвора/!

    Нередност?
  • 4
    Avatar :-|
    Пия вода

    Ми те всичките директори на РДВР са такива като него... Само гледат в кой борд да се наврат, и ако стане нещо - отнасят го заместниците.
    И Дупница да се преименува на НаДупница - град на върли комити... едни сестри Галеви ви правят луди...

    Нередност?
  • 5
    Avatar :-|
    лиди

    Е това е много грозна комунистическа постъпка, другарю Миков! Един да се намери да се опъне на спонсорите ви и вие да го уволнявате. Ма не се прави така у Европата- айде ние не ядем доматите с притките!!!

    Нередност?
  • 6
    Avatar :-P
    АFKOS@

    След като Вътрешния министър не успя да осигури дори зимни гуми му пожелавам да го сгази някой полицейски автомобил та да усети тръпката на живота . Целия кабинет доведе страната до много лоши последици и трябва да си ходи- мафията е навсякъде - скоро започва нова Ганстерска война и затова ще е виновен Миков

    Нередност?
  • 7
    Avatar :-|
    чов.ресурси на МВР

    Нали не сте забравили ,че тези хора не ги уволняват-те са връзката м/у властта и криминалния контингент. Не е уволнен а преназначен на по-висок пост, ама това ще го разберете като му дойде времето...............

    Нередност?
Нов коментар

Още от Капитал