🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Дисциплинарни производства срещу осем служители на бившата ГДБОП

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Пламен Куцаров умря на 21 януари, докато беше превозван в полицейски автомобил от Института по психология на МВР към централата на ПОТП (до столичния ресторант "Кошарите"). До този момент резултатите от съдебно-медицинската експертиза на трупа му не са обявени публично, но неофициално се коментира, че задържаният е починал от задушаване. Причина за това била качулката, с която е бил превозван между различните поделения на вършеното министерство.

Няколко дни след инцидента, вътршеният министър Михаил Миков отстрани от длъжност голяма част от ръководството на МВР до приключване на проверката.

Куцаров е бил задържан в деня на смъртта си в рамките на наблюдавано от Софийска градска прокуратура досъдебно производство срещу група за отвличания. Антимафиотите предполагали, че починалият е преговарял с роднините на изчезналия преди време Кирил Божилов – Цигането.

Дисциплинарни наказания са били наложени на шефа на ПОТП Петър Владимиров, заместника му Калин Михов, както и на разследващия полицай, работил по случая. Най-вероятно ще бъде отстранен от длъжност и ръководителя на сектор "Контратероризъм" Атанас Димитров (който има мандат да разследва отвличанията).

Според информация на "Mediapool", Софийска градска прокуратура най-вероятно ще повдигне обвинения срещу част от служителите на ПОТП. Аутопсията на пострадалия е показала следи от насилие, както и значително количество неразтворен амфетамин в корема на Куцаров. Не е ясно как дрогата е попаднала в организма на арестанта, при положение, че той е бил задържан часове преди да умре.

Градският прокурор на София Николай Кокинов нито отрече, нито потвърди тази информация.

14 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    Avatar :-|
    123456789

    "Милиционер,доктор и даскал виновни няма"- българска поговорка от едно време...............

    Нередност?
  • 2
    cht avatar :-|
    ChT

    Трябва да разберат най-сетне, че като бият и тормозят задържани вече хора, не стават по-велики. Ако им издържат доказателствата в съда, вече ще е друг въпрос. Ама за това трябва не качулка за задушаване, а акъл.

    Нередност?
  • 3
    daks avatar :-|
    ДАКС

    Напълно съгласен с Номер 2.

    А редакторите на в. "Капитал" съветвам да са по внимателни с граматиката и конкретно в случая - с пълния член. Моля, да обръщат повече внимание. Инак почват да изглеждат несериозни и смешни.

    Нередност?
  • 7
    Avatar :-|
    rudeboy

    Хорица, о заблудени народецо, кога ще проумеете, че случая и специално това разследване няма нищо общо с човешките права, но с прикриването на следите до високопоставени престъпници.В момента битката е между някои среди в МВР, които искат да разкрият случая, и тези които са го прикрили...Което няма значение, защото върхът на пирамадата е един....

    Нередност?
  • 8
    Avatar :-|
    До хари потър

    Ти или си бивш полицай или военен, или гледаш мн филми, или просто си инфантил...Такива плиткоразсъждаващи и крайно непроницателни хора могат да се запишат в Атака(най-вероятно си член вече)

    Нередност?
  • 9
    Avatar :-@
    за смешния хари

    абе човек ти добре ли си каква е тази агресия,на каква основа защитаваш полицията , ако тези полицаи си вършеха работата добре щеше ли престъпността да процъвтява , що не се замислиш за тези големи "специалисти" в контраразузнаването колко отвличания са разкрили ,колко са предотвратили , колко пъти стават за смях в обществото,колко хора в България им имат доверие. Според мен ти падаш от Марс. Полициата ни като цяло е пълен смях. Май не ти се налагало да търсиш помощ от тях, иначе агресията ти щеше да е насочена към тях. Смешник

    Нередност?
  • 10
    Avatar :-|
    avtor

    Според мене явно Пламен е знаел някои много важни неща, които не е трябвало да казва на никого. За да е сигурно че няма да стане някаква издънка, някои хора са се подсигурили и са му помогнали да замълчи....завинаги.
    Всички последвали действия ще са част от фарса, който се разиграва пред зрителите.

    Нередност?
Нов коментар

Още от Капитал