🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Река от уиски

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Bourbon Street Bar предлага 30 вида уиски и разнообразна музика

Клубовете за пораснали купонджии в София се увеличиха с още един. Bourbon Street Bar - на 20-ина метра от пресечката на “Левски” и “Дондуков” - едва ли има шансове да привлече тълпите от тийнейджърки, жадни за нощен живот, но за сметка на това пък се очертава като сериозна конкуренция на по-улегналия Swinging Hall.

Заведението е малко, но с добра вентилация. Собствениците имат намерението да го разширят с втора, симетрично разположена зала, а до един месец на горния етаж ще бъде открит и ресторант с градина за латинопартита.
Както подсказва името на клуба, в зареждането е наблегнато на бърбъна, скоча, малцовото и ирландското уиски. Освен стандартните марки като Johnny Walker, Passport, Jim Beam, Teacher’s и Ballantine’s (по 2 лв. за 40 г) се предлагат и по-редките Bushmill’s, Glenfiddich и Maker’s Mark, както и тежката кавалерия Booker’s, Bayker’s и 21-годишно Chivas Regal (между 18 и 20 лв.). Любителите на водката, джина или пък аперативите също няма да останат разочаровани - асортиментът и цените са съвсем прилични. За по-романтично настроените в менюто е предвидена избор от български вина срещу 15 лв. бутилката и дори френско шампанско за 120 лв. А за бирените фенове - 11 вида нашенска и вносна бира. Засега заведението още не се пълни до козирката и можеш спокойно да седиш на бара или на някоя от големите дървени маси и да си говориш, без да викаш. Барманите и сервитьорите са добре научени - предлагат леда отделно от питието, за чашите се дават подложки, а пепелниците се сменят след всяка цигара.

Всеки понеделник и сряда са отделени за джазвечери. Освен Камелия Тодорова, “Тамбу” и “B Jazzy” ще забиват диксиленд-бандата “Алекс рагтайм бенд” и фюжън-формацията “Джаз Брейкърс”. При останалите групи също е търсено разнообразие в стиловете - в неделя има блус с “Буги”, “Джандема” или “Белс”, в четвъртък фънк с “Меджик ейт” и “Форте”, а рок-групите са “Стейн”, “Монолит”, “Биг Мама Скендъл”, “Кокомания”, “Конкурент”, “Джем” и “Контрол”.

Входът е 2 лв., а live-музиката е всяка вечер. Освен това сцената на клуба е открита за млади групи, които имат какво да покажат.

Все още няма коментари
Нов коментар

Още от Капитал