По отношение на пастата в Бари, горещо препоръчвам Spaghetti all'assassina!!!
Рецептата е с интересна история и сравнително нова (от средата на 20-ти век), но не прилича на нищо, което сте опитвали. Аз лично я приготвям вкъщи поне веднъж месечно, а и с добавка от Страчатела (намира се вече в Метро) и рукола е феноменална.
В някои ресторанти дори я няма в менюто, но местните я знаят и си я поръчват.
Техниката на приготвяне за разлика от традиционната паста е тази на ризотото с постепенно добавяне на вода. Резултатът е ММММММНЯМ!!!
+3
По отношение на пастата в Бари, горещо препоръчвам Spaghetti all'assassina!!!
Рецептата е с интересна история и сравнително нова (от средата на 20-ти век), но не прилича на нищо, което сте опитвали. Аз лично я приготвям вкъщи поне веднъж месечно, а и с добавка от Страчатела (намира се вече в Метро) и рукола е феноменална.
В някои ресторанти дори я няма в менюто, но местните я знаят и си я поръчват.
Техниката на приготвяне за разлика от традиционната паста е тази на ризотото с постепенно добавяне на вода. Резултатът е ММММММНЯМ!!!
_____
@)----,--'--