Инвестициите на Kourtidis Group промениха изцяло Паралия Офриниo

Alexandrou Chora и The Dolphin са следващите топ проекти на гръцката компания

Константина Димитрова, вицепрезидент на Kourtidis Group
Константина Димитрова, вицепрезидент на Kourtidis Group
Константина Димитрова, вицепрезидент на Kourtidis Group
Константина Димитрова, вицепрезидент на Kourtidis Group
Имоти

Бюлетин на "Капитал" с мнения, данни и анализи за развитието на пазара на недвижими имоти в България и по света.

Една дейна жена, родена и израснала в България, която живее и работи в Северна Гърция, преди десет години започва да си сътрудничи професионално с лидера на недвижимите имоти в Паралия Офриниo ("Тузла"), Кавала - Никос Куртидис. В резултат на това двамата развиват района в мащаб, който човек не би могъл да си представи преди няколко години.

Днес Константина Димитрова е вицепрезидент на Kourtidis Group - една от водещите и динамично развиващи се гръцки групи от компании в областта на строителството, туризма, недвижимите имоти и инвестициите.

И днес инвестициите на Kourtidis Group продължават, дори след като компанията построи над 2000 жилища, в резултат на което успя за две десетилетия да увеличи повече от десет пъти постоянните жители на района. С професионалния си начин на работа Константина Димитрова и нейните сътрудници успяха да спечелят доверието на хиляди инвеститори, посетители и жители на района, да го преобразят и разширят чрез създаване на луксозни комплекси в Северна Гърция. Впечатляващ е фактът, че в момента Kourtidis Group е единствената фирма в Гърция, която проектира и строи едновременно над 500 жилища.

Константина Димитрова е очарователна и динамична жена, съзнателна и отговорна, с история като приказка. Друг разпознава таланта й, който тя не си е представяла, че притежава, и я подканва да го развие. Днес тя е собственик на Remax Choice - агенцията за недвижими имоти с шест големи офиса в Северна Гърция (най-големият член на RE/MAX Hellas), която принадлежи към групата компании Kourtidis. Освен това е ръководител на GIS - GOLDEN INVESTMENT SERVICES, специализирано дружество в приема и обслужването на големи инвеститори, предимно от чужбина. Същевременно нейна отговорност е обучението на консултантите по продажби и общата организация на работата на офисите на групата.

Ново място и ново впечатляващо професионално начало

Константина Димитрова идва за първи път в "Тузла" - така се е наричал районът в средата на 90-те години на миналия век, и описва региона такъв, какъвто е бил в ранните й спомени. "Крайбрежното село се простираше до сегашния здравен център. От там продължаваше черен път, от чиято долна страна беше морето, а отгоре нивите с бадемовите дървета. Днес целият този участък е застроен и всъщност е една от най-посещаваните части на Паралия Офринио - пешеходната алея с таверни, кафенета и туристически магазини."

Родена в България, след брака си Константина Димитрова идва да живее в Гърция. Но никога не прекъсва връзките си със страната, в която е родена и израснала, което е ключов фактор за последващия й професионален успех.

"Преди 25 години дойдох в Гърция със съпруга ми Димитър Димитров, който също е от България. Впоследствие започнах собствен бизнес с моята майка и работихме 10 години заедно." Там тя се запознава и с Никос Куртидис, собственик на известната едноименна строителна компания, който осъзнава, че Константина може да се развие повече в неговата сфера на бизнес. "Никос винаги гледа напред. Така той "видя" необходимостта българите, които търсеха недвижими имоти в района, да общуват с някого на техния език, да бъдат обслужени коректно и да чувстват сигурност." И така през май 2011 г. тя отваря офис за недвижими имоти, както предлага Никос Куртидис.

Професионалното развитие, което никой не си е представял

Няколко месеца по-късно пред нея отново се появява Никос Куртидис с ново професионално предложение - да поемат франчайза на световната марка RE/MAX - най-голямата мрежа за недвижими имоти в света.

На 15 октомври 2012 г. двама амбициозни и способни хора започват сътрудничество, което се оказва решаващо за Паралия Офринио и района около него.

Днес освен с Remax Choice в Паралия Офринио с елегантните офиси на входа на селото точно срещу морето Никос Куртидис и Константина Димитрова "контролират" всички големи и малки продажби в околните области, след като отварят офиси в Серес, Драма, Кавала, Ираклица и Тасос. Екипите на компанията заемат второ и трето място по брой сделки на общоевропейско ниво сред 29 000 консултанти по недвижими имоти. Световното отличие е абсолютно впечатляващо, тъй като екипът на Remax Choice е на 38-о място в света. За тази година вече са извършени 1354 сделки, което е рекорден брой!

Голяма роля в това впечатляващо развитие играе изборът на района, в който компанията е основно активна. Паралия Офринио е новата туристическа и инвестиционна дестинация на Гърция. Не е случайно, че посетителите на региона сега идват буквално от всяка точка на Европа и получават това, с което той е известен. Търсейки духа на древността и световната история в десетките археологически паметници, те се наслаждават на прекрасното море със 17 км пясъчен плаж, на забележителностите, на девствената природа, на прясната риба и на цялата невероятна гастрономия.

Български и чуждестранни инвеститори имат силна подкрепа в Гърция

Инвеститори, бизнесмени, семейства и обикновени туристи от цяла Европа и особено от България буквално са намерили свой човек в Гърция.

"За тях беше важно да имат "свой човек" в управлението на компанията. Те се чувстват спокойни и сигурни, че говоря техния език. Организацията на офиса е приятелска за клиентите от чужбина, защото могат да намерят всички услуги, избягвайки бюрокрацията, и са защитени да станат жертва на измама", казва Константина Димитрова.

Дали клиентите са доволни личи от последващите им взаимоотношения с компанията, от факта, че повечето от тях преминават към втора покупка на недвижим имот, като същевременно предлагат района на други заинтересовани лица и препоръчват компанията. "Това е най-голямата ни награда, но и най-добрата реклама", коментира собственичката на Remax Сhoice.

Голямата мечта става реалност

Kourtidis Group непрекъснато се развива и расте. Alexandrou Chora и The Dolphin са следващите топ проекти на Kourtidis Group, към които европейският пазар прояви голям интерес и в момента е в ход тяхната реализация.

В момента AlexandrouChora е вторият по големина туристически проект, който стартира в Гърция. Това е мултиплекс туристически комплекс, с уникално местоположение до морето в Паралия Офринио - Costa Ofrynio, който заема обща площ 175 дка, като същевременно е разделен на 4 зони: Alexandrou Chora Resort, Alexandrou SPA Hotel, Alexandrou Chora Village и Alexander Theme park. Като цяло проектът включва 2 луксозни хотела, 1 вилно селище, 1 уникален исторически тематичен парк.

По същото време в Кавала, само на 200 метра от морето, в един от най-привилегированите и развиващи се райони на града, започва създаването на TheDolphin - нов емблематичен комплекс от 61 луксозни апартамента, предназначени за почивка или постоянно пребиваване.