Kourtidis Group - гръцката компания за Real Estate, инвестиции, строителство и туризъм, която прави чудеса

Константина Димитрова - лицето в близост до инвеститорите и предприемачите от България

Президентът на групата Никос Куртидис заедно със своя вицепрезидент и дългогодишен партньор Константина Димитрова
Президентът на групата Никос Куртидис заедно със своя вицепрезидент и дългогодишен партньор Константина Димитрова
Президентът на групата Никос Куртидис заедно със своя вицепрезидент и дългогодишен партньор Константина Димитрова
Президентът на групата Никос Куртидис заедно със своя вицепрезидент и дългогодишен партньор Константина Димитрова
Имоти

Бюлетин на "Капитал" с мнения, данни и анализи за развитието на пазара на недвижими имоти в България и по света.

Награди, огромни проекти и поредица от успешни бизнес ходове направи гръцката компания Kourtidis Group, която си сътрудничи с много български бизнесмени и инвеститори и е една от водещите холдингови компании в Гърция. Холдингът със седалище в Паралия Офринио, Кавала, в продължение на 27 години не спира да инвестира в развиващи се райони, в партньорства и специализирани човешки ресурси. Тя е напълно вертикално интегрирана и има водеща роля в сферата на недвижимите имоти, инвестициите, строителството и туризма.

Наградената агенция за недвижими имоти на Kourtidis Group - RE/MAX Choice, с право се характеризира като лидер в областта на недвижимите имоти в Гърция с многобройни отличия както на гръцко, така и на европейско и световно ниво. Наскоро Remax Choice получи най-важното отличие, заемайки 1-во място по оборот за 2022 г. в Гърция. В същото време екипите на RE/MAX Choice постигнаха 1-во и 2-ро място в Европа, както и 35-о място в света.

"Важно е, че пазарът на недвижимите имоти в Гърция е на много високо ниво. Организацията се поддържа постоянно от специализирани отдели, в резултат на което имаме право да вярваме, че все още има огромни възможности за растеж и ефективни инвестиции в този сектор", казва президентът на групата Никос Куртидис, който заедно със своя вицепрезидент и дългогодишен партньор Константина Димитрова изиграха решаваща роля в промяната на имиджа на районите, в които оперират, давайки им значителна добавена стойност през годините.

Сега компанията разполага с 6 офиса, над 110 партньора, 36 жилищни комплекса, 1124 новостроящи се жилища, 2600 ексклузивни имота за продажба, 2800 завършени и продадени ваканционни жилища, 10 000 доволни клиенти, 7 марки и 8 нови големи инвестиции. Отличителен е фактът, че това е единствената компания в Северна Гърция, която е одобрена за програмата за дигитална трансформация.

Компания, съобразена с желанията на всички чуждестранни, както и български инвеститори

Константина Димитрова е самоиздигнал се предприемач и е родена и израснала в България. Като вицепрезидент на Kourtidis Group нейните управленчески задачи са многобройни, а една от тях е ръководството на отдела за управление на големите инвестиционни имоти и бизнес отношенията с инвеститори. Като цяло тя е поела управлението на клиентите от България, където е и родното й място. През последните години свързва двете държави в изключително важния сектор на недвижимите имоти не само под формата на продажби, но най-вече като сътрудник и консултант на българските предприемачи, които искат да инвестират сигурно и ефективно в съседна Гърция.

Голям брой купувачи и инвеститори се обръщат към Никос Куртидис и Константина Димитрова за инвестиционни съвети и начини за инвестиране в недвижими имоти. Тази връзка с България е особено важна за българските и чуждестранните инвеститори, които вече чувстват, че наистина имат свой човек в Гърция.

Вертикализация

Бизнес пътуването на групата започва през 1996 г. в Паралия Офринио, Кавала, със създаването на строителната компания Oiko Kourtidis. Тя е двигателната сила за растежа на групата с водеща позиция в строителния сектор, като в момента се е заела с изграждането на повече от 2800 ваканционни жилища, докато 1124 жилища са в процес на изпълнение. С Oiko Kourtidis групата изгражда луксозни селища с уникално качество в районите на Паралия Офринио, в Кавала, на остров Тасос, в Керамоти, в Аспровалта и в Неа Ираклица.

RE/MAX Choiceе последващият тласък към успеха на Kourtidis Group. Тя е основана през 2012 г. и в момента разполага с 6 офиса в Паралия Офринио, Кавала, Неа Ираклица, Серес, Драма и остров Тасос. Със своята мрежа от 6 офиса и повече от 110 партньора тя притежава ексклузивното управление на повече от 2600 имота, като в същото време обслужва всяко търсене или оферта във всяка географска точка на Гърция.

Вертикално интегрираното развитие на групата продължава със специализираната компания за управление на имоти Costa Ofrynio Booking. Тя превръща покупката на новопостроен дом в инвестиционен имот. С програмата Max Value, която предлага 6% гарантирана възвръщаемост през туристическия сезон, се дава възможност на купувачите на ново строителство да подсигурят доходността си от закупения имот, докато през останалите 6 месеца имотът остава на тяхно разположение за експлоатация или лично ползване.

RE/MAX Choice Commercial Division е създадена с цел концентриране на всички търговски недвижими имоти и оказване на пълна подкрепа по отношение на визията на всеки заинтересован инвеститор. Специализиран екип от учени и партньори осигурява подкрепа във всички фази на инвестиционния процес, създавайки сигурна среда на сътрудничество и доверие.

Както заявява вицепрезидентът на Kourtidis Group Константина Димитрова, "нашата цел е да обслужваме инвеститора на всяко ниво и да гарантираме, че инвестицията е сигурна и успешна". Тя обяснява също, че има и готови инвестиционни предложения от компанията в голямо портфолио от недвижими имоти.

Kourtidis Group се е погрижила с подходящи екипи да създаде приятелска среда за клиентите от чужбина, давайки им възможност да бъдат обслужвани на родния език и да не се сблъскват с проблемите на бюрокрацията. Така към свързващото звено във веригата на вертикализация се присъединява фирмата VIP Service. Тя предлага безплатнопървокласноследпродажбено обслужване на всеки клиент и инвеститор и е безценен инструмент за качествено обслужване преди и след сътрудничество. Партньорите осигуряват от правна и техническа поддръжка до 24-часово обслужване по домовете в случай на спешна нужда.

Голямата визия в ход на развитие

Alexandrou Chora е големият проект на Kourtidis Group, който в момента се развива и е нейната водеща визия. На ниво инфраструктура работата вече е започнала, като са готови всички необходими одобрения и разрешителни. Alexandrou Chora е проектиран като уникален multiplex туристически комплекс на брега на морето, на Паралия Офринио, Кавала. С обща площ 175 000 кв.м той ще бъде разделен на 3 различни секции: Alexandrou Chora Resort, Alexandrou Chora Village и Alexander Theme Park.

Проектът като цяло включва:

• 1 модерен 5-звезден хотел под шапката на световна марка

• 1 образцово селище Green and smart с 200 луксозни жилища
• 1 уникален тематичен исторически парк • Кортове за тенис и Padel • Конферентен център • Ресторанти
• Уелнес център, спа

• Търговски център.

Kourtidis Group е компания с визия и фокус винаги върху хората. Нейната динамика донесе огромни резултати в гръцко-българските партньорства с действия както на гръцкия, така и на българския пазар чрез многобройните партньорства с български компании и клиенти.

Всички компании от групата в сътрудничество помежду си предлагат на всички хора, дори и на тези, които не са мислили да купуват или инвестират, уникална възможност да се възползват и да придобият печалба.