Първият търговски комплекс Holiday Park отвори врати в Пазарджик

Девет магазина от известни брандове посрещнаха клиенти с коледни оферти, специални отстъпки и подаръци

Първият търговски комплекс Holiday Park отвори врати в Пазарджик
Първият търговски комплекс Holiday Park отвори врати в Пазарджик
Имоти

Бюлетин на "Капитал" с мнения, данни и анализи за развитието на пазара на недвижими имоти в България и по света.

Голямото коледно пазаруване в Пазарджик започна, след като отвориха врати нови 9 магазина от първия етап от изграждането на търговски комплекс Holiday Park. Лентата прерязаха кметът на общината Тодор Попов и Тодор Белчев - председател на съвета на директорите на "Видеолукс холдинг" - инвеститор в мащабния проект.

"Постарахме се да направим нещо по-различно от всички останали в сферата на ритейла като осветление, витрини, достъпна среда. В рамките на няколко месеца в целия паркинг ще има над 100 дървета и когато кажем "парк", нека не си представяме само ритейл парк, а и нещо като красива среда, която е удобна за хората да пазаруват", каза Тодор Белчев по време на откриването.

Търговският комплекс се намира на ул. "Димчо Дебелянов" 10, между хипермаркети "Технополис" и "Практикер". Мястото е удобно и комуникативно и се обособява като голяма търговска зона с богато разнообразие от магазини за дома, семейството и свободното време.

Ритейл паркът ще включва общо 20 магазина от известни български и световни марки. След приключването на първия етап от изграждането му вече отвориха врати любимите на мнозина магазини LC Waikiki, KIK, Sport Vision, New Yorker, House, Cropp, Sinsay, MatStar и Vidioptics. През пролетта на следващата година ще бъде завършен цялостният проект с откриването на останалите обекти - Pepco, TMarket, Hippoland, JYSK, Pause Jeans, Зоомагазин "Д-р Стефанов", SOPharmacy, dm и заведение за хранене.

Строителството на Holiday Park е възложено на фирма "Балканстрой КК" ООД. Комплексът е с богато озеленяване, паркинг с над 400 места и ще се простира на близо 34 000 кв.м. След завършване на втория етап от проекта застроената площ с магазини, включително тази на "Технополис" и "Практикер", ще достигне 23 000 кв.м и ще бъде най-големият търговски комплекс в региона.

Освен търговския парк в Пазарджик в момента се изграждат Holiday Park в Стара Загора, Перник и Хасково. Предстои построяването на такива комплекси в София и Русе.