Collection 12 - австрийско качество в полите на Витоша

Проектирани от студио Arxitek, предлаганите имоти са с изчистена, практична архитектура, която винаги е актуална

Collection 12 - австрийско качество в полите на Витоша
Collection 12 - австрийско качество в полите на Витоша
Имоти

Бюлетин на "Капитал" с мнения, данни и анализи за развитието на пазара на недвижими имоти в България и по света.

София не престава да се развива и да привлича хора, търсещи качествено жилище сред природата и на комуникативно място. Жилищният комплекс Collection 12 в квартал "Драгалевци" е перфектното съчетание между модерен дизайн, най-високо качество на строителството и отлична локация.

Collection 12 се намира

на изключително комуникативно място в Драгалевци.

В непосредствена близост има учебни заведения, търговски обекти, ресторанти и транспортни връзки. Близостта до градския център и до природата на Витоша прави този район много желан за живеене в София.

Проектът се състои от 3 еднофамилни къщи и една многофамилна сграда с 8 апартамента, предлагайки разнообразни възможности за бъдещите собственици. Но това, което го прави изключителен, е вниманието към детайла и използването на висококачествени материали при строителството.

Инвеститорът в Collection 12 поставя на първо място удовлетворяването на нуждите на своите клиенти. Затова всички имоти се предлагат с опция за висококачествено завършване до ключ с материали от световните лидери на пазара. Това означава, че бъдещите собственици могат да се насладят на своите нови домове, без да се занимават с допълнителни ремонти и подобрения.

Collection 12 не прави компромиси със съвременните удобства

Във всеки имот в комплекса са заложени подготвителни системи, така че бъдещият собственик лесно да го превърне в "умен" дом. Всички апартаменти и къщи в проекта са оборудвани с подово отопление, което осигурява уют и комфорт в студените месеци. За разлика от стандартно използваните в България 10 см топлоизолация в Collection 12 топлоизолацията е изпълнена с 20 см система Dalmatina от Caparol, която гарантира ефективно запазване на топлината през зимата и приятен хлад през лятото. Дограмата, използвана в комплекса, е най-високият клас на германската марка Schüco - AWS 75. Тя не само допринася за стилния външен вид на сградите, но и осигурява отлична звукоизолация и енергийна ефективност.

Фасадите на комплекса са с карбонова мазилка на Caparol - CarboPor, и естествен камък с детайли от "Албонд", придавайки му съвременен и устойчив във времето външен вид. Преградните стени между апартаментите са изградени от два тухлени блока, между които има 5-сантиметрови платна от минерална вата, осигуряващи отлична шумоизолация.

Многофамилната сграда разполага с просторен подземен паркинг с общо 8 паркоместа и 4 двойни гаража. Гаражната рампа е с подгряване, за да се осигури безпроблемен достъп през зимните месеци. Всички гаражни врати са на германската марка Hörmann, известни с надеждността и сигурността си. Предвидено е електрическо захранване до всяко паркомясто, така че бъдещите собственици могат да поставят зарядна станция за електромобили.

Комплексът е оборудван с пречиствателни станции OTTO GRAF, Германия - водеща марка пречиствателни станции на биологичен принцип, без съдържание на химикали.

Всичко това превръща Collection 12 в идеалния избор за хора, които търсят съвременен начин на живот, бърз достъп до центъра на София, но едновременно с това искат да се възползват от близостта до планината и спокойствието на Драгалевци.

Теодор Тилев, инвеститор в Collection 12:

Дългогодишният ми опит в Австрия, ме научи какво е качество и сега го прилагам в тук

Какви са отличителните характеристики и предимствата на проекта? Защо купувачите биха го предпочели пред други в района?

В момента няма проект, който да не се определя като такъв с високо качество и ексклузивност. Но това, което прави Collection 12 уникален, е именно качеството. То не е просто влагането на висококачествени материали. Това е важно, но още по-важно е те да са положени по правилен начин. Качеството започва още на етап проектиране и е пряко свързано с осигуряването на удобства и интегрирането на съвременни технологии в един имот. Много от материалите, които влагаме, ще бъдат оценени, когато собствениците влязат в имотите си. Например, когато човек заживее в дома си и види, че благодарение на изключително качествената изолация в студени дни не се налага да пуска подовото отопление и сметките са изключително ниски, ще оцени качеството, на което залагаме.

Какво ниво на комфорт на обитаване предлагат жилищата в проекта? Бихте ли сравнили със стандартното качество на строителството на пазара?

Колкото и нескромно да звучи, със сигурност не бих го сравнил със стандартно качество на строителство просто защото проектите, които залагат на толкова висок клас материали, са изключително малко. Ние не се водим по българските стандарти. Живял съм и съм работил в Австрия, познавам техния стандарт на строителство и сега го прилагам в Collection 12, защото смятам, че българският клиент го заслужава. Както вече споменах, още при проектирането сме помислили за нашите клиенти, затова имотите са с функционални разпределения, нисък процент общи части и широки паркоместа и гаражи. Помислихме и за забързания живот на бъдещите собственици. Именно затова предлагаме опцията за завършване до ключ, с най-висококачествени материали, от реномирани германски и австрийски производители като Laufen, Duravit, Hansgrohe, Weitzer-Parkett Austria, осветление Molto luce Austria и Panzeri Italia.

Разкажете повече за избора на локация. Как тя съчетава спокойствието и близостта до природата с лесната достъпност?

Именно локацията ме накара да инвестирам в този имот. Мястото е изключително комуникативно, наблизо има всичко, от което едно домакинство има нужда. Същевременно самият имот е разположен на втора линия, южно от главния път, свързващ Драгалевци със Симеоново, и поради естествената денивелация на района се откриват невероятни гледки както към града, така и към планината.

Към какъв тип купувачи е насочен Collection 12? Какъв е профилът на хората, които биха си купили жилище в проекта?

Жилищният проект Collection 12 е насочен към семейства и професионалисти, които ценят качеството и комфорта. Това са хора, обвързани с динамиката на града, но търсещи същевременно близост до природата в бутикова и сигурна среда. Качеството на материалите, локацията и изпълнението на проекта са гаранция за инвестиция, предполагаща дългогодишно спокойствие и комфорт на обитаване.

Подходящ ли е този проект за хора, които търсят имот за инвестиция?

Проектът е изключително подходящ за инвестиция. При една финансова криза, от която много купувачи се притесняват, единствените имоти, които запазват стойността си, са тези на добра локация и с висок клас изпълнение. Те имат потенциал и да покачват цената си във времето. Ние отговаряме и на двата критерия. Също така има отчетлива тенденция за търсене на жилища под наем в района, а предлагането е слабо, особено ако искате качествен имот. Съответно и наемните цени за този клас имоти могат да се сравняват и дори надхвърлят тези в централните части на София. Всички тези фактори са предпоставка за много добра възвръщаемост от инвестицията.