🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Загубата на "Мел инвест холдниг" се сви наполовина

Дружеството отчете по-ниски приходи и разходи през 2011 г.

"Мел инвест холдинг" има интереси в земеделието, хлебопроизводството и др.
"Мел инвест холдинг" има интереси в земеделието, хлебопроизводството и др.
"Мел инвест холдинг" има интереси в земеделието, хлебопроизводството и др.    ©  КРАСИМИР ЮСКЕСЕЛИЕВ
"Мел инвест холдинг" има интереси в земеделието, хлебопроизводството и др.    ©  КРАСИМИР ЮСКЕСЕЛИЕВ
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

5

хил. е загубата на компанията

С близо 55% е намаляла загубата на "Мел инвест холдинг" за 2011 г. Към края на годината нетният финансов резултат е достигнал минус 5000 лв. в сравнение със загуба от 11 хил. лв. за 2010 г., показва консолидираният отчет на дружеството, който беше публикуван на сайта на борсата.

Понижение

Общите приходи са в размер на 588 хил. лв., като намаляват с 53% на годишна база. По-голямата част от тях - 481 хил. лв., са приходи от лихви, докато приходите от дейността са се свили със 77% до 107 хил. лв.

Също с 53% са намалели общите разходи за дейността, които достигат 595 хил. лв. към края на 2011 г. От разходите по икономически елементи, които са в размер на 364 хил. лв., основен дял заемат възнагражденията, които са нараснали с 37% спрямо 2010 г. Почти наполовина са спаднали разходите за лихви, чийто размер е 230 хил. лв. Оперативният резултат на компанията е загуба от 7000 лв., като се подобрява със 73% спрямо -26 хил. лв. за предходната година.

Неконсолидираният отчет на дружеството показва печалба от 8000 лв. спрямо 19 хил. лв. за 2010 г.

Вземания

Вземанията на "Мел инвест холдинг" от свързани предприятия са нараснали леко до 6.6 млн. лв. в сравнение с 6.4 млн. лв. в края на 2010 г. Основната част от тях са от "Агро инвест България" - 4.9 млн. лв., показва междинният доклад за дейността.

В същото време задълженията към свързани лица са се покачили до 5.8 млн. лв. от 5.5 млн. лв. за предходната година. От общата сума 2.7 млн. лв. е задължението към "Витапорт Костинброд".

Основният акционер в "Мел инвест холдинг" е "Великотърновско пиво", което държи около 22% от акциите. За последната година акциите на дружеството са останали почти без промяна, като последната им цена на борсата е 1.57 лв.

Все още няма коментари
Нов коментар