🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Откъде ще дойде ускорението за транспорта

Конференцията на "Капитал" "Логистика и транспорт" ще представи на 2 декември възможностите за развитие пред сектора

Христо Христов, член на УС на КРИБ: "Българските превозвачи трябва да се възползват от огромния европейски пазар"
Христо Христов, член на УС на КРИБ: "Българските превозвачи трябва да се възползват от огромния европейски пазар"
Христо Христов, член на УС на КРИБ: "Българските превозвачи трябва да се възползват от огромния европейски пазар"    ©  НАДЕЖДА ЧИПЕВА
Христо Христов, член на УС на КРИБ: "Българските превозвачи трябва да се възползват от огромния европейски пазар"    ©  НАДЕЖДА ЧИПЕВА
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Какви посоки на движение да очакваме от транспорта и логистиката през 2015 г., какво е значението им за развитието на икономиката на страната като цяло, какви са възможностите за растеж за бизнеса на колела и какви са най-спешните задачи пред новото правителство, за да стимулира сектора. Това ще са основните теми на конференцията "Логистика и транспорт", организирана от "Капитал". Тя се провежда за първа година и ще се проведе на 2 декември в "София хотел Балкан" (бившия "Шератон").

Пазарът на възможностите

Мениджъри на транспортни и логистични компании ще се срещнат с представители на транспортното министерство, както и с други фирми от бранша, за да обсъдят най-атрактивните пазари, ролята на държавата за увеличаване на достъпа до страни извън Европейския съюз и възможностите на Стария континент. Темата за значението на транспортния сектор за растежа на икономиката ще бъде отворена от Христо Христов, член на управителния съвет на КРИБ и основател и изпълнителен директор на автомобилния превозвач "Дискордия". Според него българският пазар не може да осигури необходимия растеж и автотранспортните компании трябва да се възползват от европейския, който в нишата на транспорта и логистиката се оценява на над 1 трлн. евро годишно.

В първия панел представители на Volvo Group Trucks, Volvo Financial Services, DB Schenker, Unimasters Logistics, Interlease ще представят вижданията си за предизвикателствата, възможностите и растежа на компаниите, занимаващи се с транспорт, спедиция и логистика. Дискусията ще бъде модерирана от Иван Петров, генерален секретар на CLECAT (Европейската асоциация за спедиция, транспорт, логистика и митнически услуги) и зам.-председател на УС на Националното сдружение на българските спедитори.

Умните помощници

Другата голяма тема пред транспорта е как компаниите сами могат да повишат своята конкурентоспособност на пазарите, на които са избрали да се развиват. Те ще се запознаят с платформата за обратно наддаване Auxionize, която дава възможност за бързо и лесно намиране на най-ниска цена най-подходящ доставчик. Тя ще бъде представена от единия от двамата й създатели - Ивайло Пенчев, собственик на Walltopia.

Участие в дискусията ще вземе и Young & Partners, която ще представи системата NaviTrans, имаща за цел да оптимизира управлението на компаниите в транспортния сектор чрез интегриране на процесите и информацията в един-единствен продукт. Системата предлага поддръжка на тарифи, ценови оферти към клиенти и от подизпълнители, специфични заявки за поръчки по отделните видове транспорт, функционалност за групажни и цели товари, планиране, фактуриране и управление на финансите. Фирмите от бранша ще могат да се срещнат и с представители на търговията с горива, и по-конкретно с "НИС Петрол" и нейния мениджър корпоративни клиенти Гергана Шейтанова, както и с управителя на Cargo-partner Антон Стойков.

Още за конференцията и за записвания тук

Все още няма коментари
Нов коментар