Промяна на върха на Telenor

С новия президент на компанията Сигве Бреке идват и промени в структурата й

Главният изпълнителен директор на "Теленор България" Стайн-Ерик Велан (в дясно) запазва поста си, както и повечето регионални мениджъри в страните, където компанията оперира.
Главният изпълнителен директор на "Теленор България" Стайн-Ерик Велан (в дясно) запазва поста си, както и повечето регионални мениджъри в страните, където компанията оперира.
Главният изпълнителен директор на "Теленор България" Стайн-Ерик Велан (в дясно) запазва поста си, както и повечето регионални мениджъри в страните, където компанията оперира.    ©  ВЕЛКО АНГЕЛОВ
Главният изпълнителен директор на "Теленор България" Стайн-Ерик Велан (в дясно) запазва поста си, както и повечето регионални мениджъри в страните, където компанията оперира.    ©  ВЕЛКО АНГЕЛОВ
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Норвежкият телеком Telenor обяви промените в ръководството си, очаквани вследствие от встъпването в длъжност на новия главен изпълнителен директор и президент на компанията Сигве Бреке. Бреке дойде на мястото на Йон Фредрик Баксаас, който се оттегли от поста през август. Новият топ мениджър до този момент отговаряше за бизнеса на компанията в Азия.

В управляващия екип на Telenor ще влязат директорите на всички регионални звена, като по този начин броят на членовете на борда ще нарасне до 20 души. Телекомът е сред десетте най-големи компании от сектора в света и има оператори в 13 държави с общо 189 млн. абонати. В България той купи бившия "Глобул" - втори мобилен оператор в страната като брой клиенти."Директното ангажиране на ръководителите на отделните бизнес звена увеличава възможностите за изпълнение на глобалната ни стратегия и приоритети и ни дава възможност за създаване на повече добавена стойност", казва Сигве Бреке, цитиран в прессъобщението на компанията. По думите му норвежкият телеком гигант ще продължи да се фокусира върху развитието на мобилния интернет и предлагането му на повече потребители по света.

13-те стола

Интегрирането на ръководителите на отделните регионални бизнес звена има за цел да гарантира по-бързото изпълнение на глобалната стратегия на компанията във всеки регион.

"Всичките 13 пазара, в които оперираме, ще бъдат представени в ръководството", се посочва в прессъобщение на Telenor.

Главният изпълнителен директор на "Теленор България" Стайн-Ерик Велан запазва поста си, както и повечето регионални мениджъри в страните, където компанията оперира. Единственото ново назначение сред поделенията на норвежкия телеком е Шахтра Мехрота, който оглавява Telenor India и ще встъпи в длъжност от 1 декември.

Фокус върху Азия

Досегашната позиция на Сигве Бреке като вицепрезидент за връзка с партньорите в Азия ще бъде поета от Пал Виен Еспен. Новите назначения в групата на Telenor не спират дотук. Главен технологичен директор става Руза Сабанович, Вивек Студ ще отговаря за маркетинга на телекома, а Венче Агеруп поема корпоративните връзки. От предишното ръководство позициите си запазват главният финансов директор Рихард Аа и Йон Ерик Хауг, директор "Човешки ресурси".

Последната промяна е назначаването на Мортен Карлсен, който ще отговаря за дела на Telenor във VimpelCom. В началото на октомври от норвежката компания обявиха, че планират да продадат акциите си в руския оператор. Telenor държи миноритарен дял от 33%, който се оценява на 2.3 млрд. долара, пише агенция Reuters.

Освен интегрирането на звена в новата структура на Telenor специфичен момент е фактът, че главният технически директори маркетинг директорът ще са базирани в Азия, което показва къде ще е фокусът на групата в търсене на пазарен растеж. Друга любопитна новина е, че в новата структура девет души от борда няма да са норвежци.

5 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    nefertiti_egipt avatar :-|
    Нефертити
    • - 6
    • + 13

    Услугите - никакви. Качеството - нула.

    Нередност?
  • 2
    yec03391101 avatar :-P
    yec03391101
    • - 6
    • + 6

    До коментар [#1] от "Нефертити":
    Е чак пък така .... другите двамца да не са по-свет? Обективно погледнато при слабо или по-скоро проформа регулиране дори и това ниво на услуги/цени ни е даром. Добре, че 2/3 са част от чужди вериги - я си представи ако си бяха чист-чистички наши бизнисмени .... Е, квит потребителите таквизи и операторите :)

    Нередност?
  • 3
    izabell avatar :-|
    izabell
    • - 9
    • + 6

    Засега няма олаквания.Винаги имам връзка :-)

    Нередност?
  • 4
    save_knforest avatar :-|
    save_knforest
    • - 1
    • + 8

    Тези поне вкарват нови хора в мениджмънта. Другите оператори се прехвърлят стари кадри от телекомите и веригите за продажби. Освен това с интерес ще следя проекта им за придобиване на финансова институция-това е доста иновативна новина, респ. проект за нашите ширини и стандарти на мислене.

    Нередност?
  • 5
    fff04368548 avatar :-|
    Dejan Dimeski

    РуЖа Шабанович е името на дамата.

    Публикувано през m.capital.bg

    Нередност?
Нов коментар