🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Facebook подготвя спортна платформа

На нея ще се предлагат новини в реално време

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Социалната мрежа Facebook се насочва към спорта с нова платформа - Facebook Sports Stadium. Тя ще предлага новини в реално време, популярни публикации от фенове, статистики и коментари на експерти, съобщава Reuters. "С 650 млн. спортни фена, Facebook е най-големият стадион на света", пише компанията в публикация, с която обяви новата си услуга.

Социалната мрежа, която обяви през септември, че на ден има средно 1.01 млрд. активни потребители, ще представи финансовите си резултати за четвъртото тримесечие на 27 януари. С новата услуга Facebook прави опит да навлезе на територията на Twitter. Микроблогинг сайтът е много популярно място за публикуване на новини в реално време по време на спортни състезания.

Според МайкълАрън Фликър, президент на маркетинговата компания XenoPsi, новият продукт на Facebook е опит за улавяне на "момента". "Те нямат това парче от пъзела", казва Фликър. "Предизвикателството за Facebook е, че има много общности като Facebook Sports Stadium. Това не е уникално предложение".

Засега Facebook Sports Stadium покрива само мачове по американски футбол и се появява в навечерието на финала Super Bowl, който ще бъде на 7 февруари. Но платформата ще отразява в бъдеще и други спортове, включително баскетбол и футбол, обявиха от компанията. Услугата може да бъде достъпна чрез търсене на отделен мач.

Все още няма коментари
Нов коментар