Продажбата на хотел "Тракия" на Красимир Гергов се провали

При втория търг цената беш 16 млн. лв., сега предстои нова оценка на имота

Хотелът се намира на ул. "Солунска" в столицата
Хотелът се намира на ул. "Солунска" в столицата
Хотелът се намира на ул. "Солунска" в столицата    ©  Анелия Николова
Хотелът се намира на ул. "Солунска" в столицата    ©  Анелия Николова
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Без оферти приключи и вторият опит за продажба на хотел "Тракия" на рекламния бос Красимир Гергов на ул. "Солунска" в столицата. Срокът изтече в началото на седмицата и макар че запитвания е имало, нито един кандидат не е направил предложение. Това каза частният съдебен изпълнител Стоян Якимов за "Капитал".

Продажбата се организираше по искане на Уникредит Булбанк. Самият имот е собственост на дружеството "Кардеа", но длъжник е притежаваната от Гергов "К консултинг", която държи 25% от дяловете. При второто предлагане исканата цена за четиризвездния хотел падна на 16 млн. лв. от 20 млн. лв. първия път. Сега предстои нова оценка на имота.

Хотелът

"BW Premier Тракия хотел" има 40 стаи и носи марката Best Western, но в момента не присъства на сайта на международната верига. Иначе това, което се продаваше от съдебния изпълнител, е половината идеална част от парцел с обща площ 568 кв.м и самата сграда с разгъната застроена площ 3933 кв.м. Хотелът е на осем етажа, като отделно от това има три сутеренни нива и партер.

Върху имота има няколко ипотеки и възбрани – не само от Якимов, но и от друг съдебен изпълнител. Продажбата, която приключи неуспешно в началото на седмицата, е по искане на Уникредит Булбанк, която има да си прибира 3 млн. лв. по договор за заем от 2011 г. По думите на Якимов обаче има и други необслужвани задължения, включително и близо 6 млн. лв. дълг към държавата.

Собственикът

Собственик на имота е компанията "Кардеа", в която длъжникът "К консултинг" държи 25% от капитала. Още толкова е прякото участие на Красимир Гергов. Останалите 50% се притежават от Георги Кирчев, собственик на падналата през 2006 г. сграда на "Алабин", която уби две момичета. Наложеният от банката запор е върху дела на "К консултинг". Компанията се занимава с консултантски услуги в областта на медиите и е еднолична собственост на Гергов. Той е известен главно с рекламни си бизнес, но има или е имал и други интереси. Гергов беше собственик на две голф игрища (край Каварна и край София), беше свързан с медиа агенцията "Пиеро 97 МА", която се преименува на "Медикон консулт" от февруари 2015 г., сега в процедура по несъстоятелност, миноритарен акционер е и в bTV.

За 2015 г. "К консултинг" отчита 4 млн. лв. загуба, с което натрупаната загуба на фирмата достига 14.3 млн. лв. Задълженията към банки намаляват до 4.2 млн. лв. Отчетът за 2016 г. все още не е публикуван в Търговския регистър.

2 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    kiro1234 avatar :-|
    Kiril Kirilov
    • + 6

    Другарете толко си могат.

    Нередност?
  • 2
    bajhuj avatar :-P
    Николай Колев
    • + 6

    Ся другарЕте, ако дойдат на власт, ще видите как ще му тръгне бизнеса на Гергов (и не само неговия), пък на някои други ще се спихне. :):)

    Нередност?
Нов коментар