🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Coca-Cola European Partners разширява дейността си с нов финансов офис във Варна

В него ще работят 90 души и така служителите на компанията в България ще достигнат близо 800

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Бутилиращата компания Coca-Cola European Partners обяви, че ще отвори нов финансов офис във Варна. Както и първият център на компанията в София, той ще покрива редица задача в областта на финансовите споделени услуги за пазарите, на които ССЕР работи - 13 държави в Западна Европа.

Новият офис ще бъде отворен през май тази година, като очакванията на компанията са в него да работят 90 души. От Coca-Cola European Partners съобщиха, че градът е бил избран заради избора на млади специалисти и "комуникативността му". Търсят се хора със знания и умения в областта на финансите и счетоводството, както и владеене на езиците на пазарите на ССЕР: Андора, Белгия, Франция, Германия, Великобритания, Исландия, Люксембург, Монако, Холандия, Норвегия, Португалия, Испания и Швеция.

"Надяваме се да приключим наемането на специалистите до началото на май. Нуждаем се от хора, владеещи всички езици от нашите пазари, но най-вече немски и френски", заяви пред "Капитал" Т. Дж. Улф, вицепрезидент "Споделени финансови услуги" в Coca-Cola European Partners. Според него компанията ще продължи да инвестира и в големия си офис в София, където има около 700 служители. Варна ще допълни столичния офис, като поеме редица негови задачи, обявиха от компанията.

Coca-Cola European Partners навлезе в България преди шест години, като отвори и постепенно разшири финансовия си център за услуги. Първоначалните планове бяха офисът да е за 150 души. Дружеството има само дейност по споделени услуги тук и не бутилира в България. То няма нищо общо с Coca-Cola Hellenic Bottling Company, която е бутилиращата компания за България и региона и също има център за споделени финансови услуги в София. През миналата година глобалната група Coca-Cola откри в София и IT развоен център.

Приходите на българското дружество "Кока-Кола Юрпиън партнърс сървисис България" за 2017 г. достигнаха 37 млн. лв. Компанията майка Coca-Cola European Partners е листвана на фондовите борси в Амстердам, Ню Йорк, Лондон и Испания.

Все още няма коментари
Нов коментар