🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Наградите за иновации, IT и аутсорсинг: "Модис", "Скейл фокус", Бургас

Победителите в категориите"Доставчик на аутсорсинг услуги", "Софтуерна компания на годината", "Най-забележителното сътрудничество между образованието и бизнеса" и "Най-бързо развиващ се технологичен град"

Наградата на екипа на Modis беше връчена от Михаела Лашова (първа в вляво), изпълнителен директор на Forton.
Наградата на екипа на Modis беше връчена от Михаела Лашова (първа в вляво), изпълнителен директор на Forton.
Наградата на екипа на Modis беше връчена от Михаела Лашова (първа в вляво), изпълнителен директор на Forton.    ©  .
Наградата на екипа на Modis беше връчена от Михаела Лашова (първа в вляво), изпълнителен директор на Forton.    ©  .
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Българската аутсорсинг асоциация (БАА) и Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ) раздадоха за четвърти път годишните си награди за успехи в иновациите, високите технологии и аутсорсинга. Технологичните Оскари бяха връчени в Пловдив на 17 май по време на първия регионален форум за Югоизточна Европа на компании от технологичния сектор и сектора на изнесените бизнес услуги с висока добавена стойност – SEE Innovation, Technology and Sourcing summit.

Днес "Капитал" представя победителите в категориите"Доставчик на аутсорсинг услуги", "Софтуерна компания на годината", "Най-забележителното сътрудничество между образованието и бизнеса" и "Най-бързо развиващ се технологичен град".

"Модис България" спечели наградата за "Доставчик на аутсорсинг услуги на 2019 г." заради високата добавена бизнес стойност, която доставя на клиентите си, налагането на добри практики и подпомагането на устойчивия ръст на целия аутсорсинг сектор, посочват от журито. Компанията започна дейността си в България през 2005 г. под името Ajilon Bulgaria, преименувана по-късно на Adecco, а днес е "Модис".

Софтуерна компания на годината стана "Скейл фокус" за разработваните продукти в областта на дигиталната трансформация, анализа на данни и облачните услуги, които доставят на клиенти по целия свят. Дружеството е едно от разпознаваемите в IT сектора, като има офиси в четирите най-големи града на България, за които работят над 600 служители.

Бургас пък стана градът с два технологични оскара - за "Най-забележителното сътрудничество между образованието и бизнеса през 2019" награда получи Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации, която отвори врати миналата година. Училището е част от пилотен проект, реализиран от община Бургас и е пример за ефективен модел на дуално обучение в страната, посочват организаторите. Партньори в инициативата са 7 от водещите технологични и аутсорсинг компании в страната, а също така и всички браншови организации в сектора. Морският град спечели и втора награда в категорията "Най-бързо развиващ се технологичен град", която се определя чрез гласуване от членовете на БАА и БАСКОМ.

Все още няма коментари
Нов коментар